U četiri opštine na severu Kosmeta Srbi su napustili pokrajinske institucije i poptisuju ugovore s državom Srbijom na osnovu kojih će imati regulisana sva prava iz radnih odnosa, penziono i zdravstveno osiguranje i ostalo. Ovim je ispunjeno obećanje predsednika Aleksandra Vučića našem narodu da će se država pobrinuti za njih i da niko neće ostati bez podrške.

Ugovori se potpisuju preko Vladine Kancelarije za KiM i isplata ovih primanja krenuće redovno, pa će građani imati novac na računima već u decembru.

“Sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije. Na ovaj način, Srbija je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem opstanka na Kosovu i Metohiji biti zaštićen i zbrinut”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

U zgradi Opštine Kosovska Mitrovica ugovore je potpisalo već nekoliko stotina radnika, a isto je i u ostalim lokalnim samoupravama na Severu.

Zahvalni Srbiji i predsedniku

Nekadašnja radnica administracije u Opštini Severna Mitrovica Ivana Stojiljković kaže da su ovim ugovorom zaštićena prava Srba.

– Želela bih da izrazim svoje zadovoljstvo i blagorodnost našoj jedinoj otadžbini Srbiji i našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Pokazana je jasna i čestita inicijativa da građani potpisivanjem ugovora sa institucijama Srbije budu zaštićeni i uvereni da nas naša država i predsednik neće ostaviti. Ovaj potez uliva snagu i nadu u bolju lepšu i srećniju budućnost za nas i naše potomke i ja se nadam da će nas u budućnosti ovde biti sve više. Borba je teška, ali je motiv jak – kaže Ivana Stojiljković.

Valentina Todosijević navela je da su radnici sproveli volju naroda na Severu KiM, a da je država Srbija poslušala njihov glas.

Više o ovoj temi čitajte u vikend izdanju “Vesti”