commons.wikimedia
Vljora Čitaku

Bivša ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku smatra da posetu ambasadora Srbije u SAD Marka Ðurića Beloj kući, kako je rekla, “ne treba gledati sa velikom zabrinutošću”, ali da zabrinjava to što se predstavnici Prištine još uvek nisu susreli ni sa jednim visokim američkim zvaničnikom, prenosi “Kljan Kosova”.

“Ono što bi trebalo da nas zabrine je činjenica da se sada i više od godinu dana nosioci kosovskih institucija nisu sastali ni sa državnim sekretarom, ni sa sekretarom za odbranu. Ne treba ni da pričamo o sastancima u Beloj kući”, navela je Čitaku.

Ona je rekla da je Ðurićeva poseta Beloj kući protokolarna i izrazila uverenje da će u takvu posetu Beloj kući otići i ambasador Kosova u SAD, prenelo je Kosovo onlajn.

Ðurić je rano jutros na Tviteru napisao da je imao kraći susret i razgovor sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom ove sedmice, kao i da je imao čast da se upiše u zvaničnu knjigu gostiju Bele kuće.

“Visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima. Kao odgovoran i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici, Srbija nastavlja da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir i prosperitet celog Zapadnog Balkana. Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih”, naveo je Ðurić.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil saopštio je danas na Tviteru nakon da je susreta Ðurića i predsednika Bajdena potvrda važnosti partnerstva dve zemlje, dugog 140 godina.

“Zadovoljstvo je videti odličnog ambasadora prijateljske zemlje u Beloj kući zajedno sa predsednikom SAD. Ovo je znak važnosti partnerstva koje delimo sa Srbijom više od 140 godina”, naveo je Hil na Tviteru.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here