Članovi Đerdapa srcem uz zemljake

0

Novac u ruke: Predaja pomoći na terenu

Tročlana delegacija udruženja Đerdap iz Nestveda predvođena predsednikom Draganom Mikulovićem u kojoj su bili i Nebojša Gogotić sekretar i Srđan Midusić, član odbora nedavno je obišla ugrožene porodice i uverila se u katastrofalne posledice poplava.

 

Delegacija Đerdapa sa ministrom Ilićem

Akcija i na Fejsbuku

– Napravili smo stranicu na Fejsbuku Zajedno za Timočku Krajinu i na taj način obavestili sve zemljake iz dijaspore o našoj humanitarnoj akciji. Uspeli smo da za 14 dana na računu prikupimo 72.350 danskih kruna (1.137.020 dinara), a donacije su nam pristigle iz cele zapadne Evrope (Danska, Švedska, Nemačka i Austrija). Članovi srpskog udruženja Đerdap iz Nestveda, u rodni kraj su dopremili pored novca, pakete hrane, sredstava za ličnu higijenu, medicinski materijal, pelene za bebe, hranu za bebe, odecu i obuću – rekao Dragan Mikulović.

Tročlana delegacija srpskog udruženja iz Danske je sa Minom Novaković, predstavnikom opštine Kladovo, posetila prvo meštane Tekije, koji su posle poplava prinudni smeštaj dobili u Sportskom kampu "Đerdap" na Karatašu i uručila im jednokratnu novčanu pomoć od 42.000 dinara po porodici (oko 350 evra).
U baraci kampa smeštene su četiri porodice iz Tekije. Danonoćno brigu o njima vodi volonter Danica Ninić.

Ovom akcijom obuhvaćene su najugroženije osobe na području kladovske opštine. Ukupno je podeljeno 1.137.020 dinara( oko 9.500 evra). Korisnicima pomoći iz Tekije, mestu u kojem je zemljake iz Danske dočekao ministar bez portfelja Velimir Ilić, dodeljeno je 318.000 dinara, Grabovice 200.000, Velike Kamenice 100.000, Reke 75.000, Ljubičevca 50.000, Podvrške 45.000, Brze Palanke 25.000, Kampu Karataš 9.710 za kupovinu namirnica smeštenim porodicama u kampu i uplaćeno je na namenski račun opštine Kladovo 314.310 dinara.

– Srpsko udruženje Đerdap želi da redovno pomaže onima u Timočkoj Krajini, kojima je pomoć stvarno neophodna. Želja nam je da dajemo pomoć za lekove, operacije, zimnicu i ostale neophodnosti u svakodnevnom životu. Svaka dva meseca želimo da prosledimo pomoć onome, kome je stvarno potrebna. Naši članovi su rođeni ili živeli u Kladušnici, Kladovu, Podvršci, Velesnici, Ljubičevcu, Velikoj Kamenici, Grabovici, Samarinovcu i još nekim mesta Timočke Krajine, to je područje gde želimo najviše da delujemo. Ovim putem u ime Đerdapa i nastradalih porodica želim da zahvalim svima onima koji su donirali novac – kazao je Mikulović.

On je posebno zahvalio Đorđu Čululejeviću, koji je omogućio besplatno putovanje tročlanoj delegaciji iz Danske u Kladovo, kao i prevoz humanitarne pomoći i Sportskom društvu Krajišnici iz Halmstada koje je doniralo pomoć u odeći, obući, hrani, higijenskom materijalu i namirnicama za bebe.

Takođe, Mikulović je zahvalio i klubu Đurđevdan iz Odenzea, koji je uplatio 12.000 kruna na otvoreni račun.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here