J. Gajeskov
Predivno druženje u Crkvenoj opštini Sveti kralj Milutin i kulturno-zabavni program ostaće svima u dugom sećanju

Početkom marta članovi folklornih ansanbala Šumadija i Tesla pri Srpskoj crkvenoj opštini u Elanori (Sidnej) posetili su Novi Zeland i našu tamošnju Crkvenu opštinu Sv. kralj Milutin u Oklandu, gde su na zajedničkoj zabavnoj večeri mnogobrojnoj publici prikazali nekoliko spletova narodnih igara iz raznih zavičajnih folklornih zona.

Domaćini su gostima iz Sidneja priredili lep doček, a zajedničko druženje ostaće svima u dugom sećanju. Posebno treba istači da su folklorci iz Elanore poklonili ček u vrednosti od 2.000 dolara svojim vršnjacima iz Oklanda, što je za svaku pohvalu.

Pre zabavne večeri i kulturno – umetničkog programa, gosti iz Elanore posetili su tursitičke znamenosti Oklanda i okoline i zajedno sa svojim domaćinima prisustvovali Liturgiji u hramu Svetog kralja Milutina.

Po povratku u Sidnej, rezumirajući utiske nakon posete Novom Zelandu, roditelji dece, sveštenik i koreograf  koji su bili na ovom gostovanju, bili su jednoglasni:

– Naši momci i devojke su nam osvetlili ponos, radost i trud, što smo svi uradili i pokazali pravu sliku srpstva i srpskih igara. Ponosimo se sa vama i jednom od predstava 9. marta u Oklandu. Zahvaljujemo se pravoslavnoj crkvi Svetog kralja Milutina, upravi i organizaciji na gostoprimstvu, lepom zabavom i druženjem, voleli bismo da i vi budete naši gosti. Živeli!

Na rastanku domaćina i gostiju bilo je suza radosnica, kao i poziva: “Dođite nam ponovo”  i “Dođite i vi kod nas”!

Jednom rečju, bio je to susret koji će svi dugo, dugo pamtiti.

Javite se ocu Savi

Za čitaoce “Vesti” koji putuju na odmor ili planiraju da posete Novom Zelandu adresa na kojoj se nalazi hram Svetog kralja Milutina, glasi: ST MILUTIN THE KING SERBIAN ORTHODOX CHURCH, 315 Pt Chevalier Rd, Pt Chevalier, Auckland, a za ostale informacije nazvati paroha, oca Savu Antića na tel: +64 212 704 777.

Vršnjacima 2.000 dolara za nošnje

Članovi foklklornih andsanbala Šumadija I Tesla iz Sidneja prikupili su 2.000 dolara i poklonili ih vršnjacima iz Oklanda za kupovinu srpskih narodnih nošnji.

Izvor:
J. Gajeskov

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here