commoswikipedia.org/Bobik at Serbian Wikipedia.
Beograd

Specijalizovani servis za turizam i putovanja CNN-a preporučio je svojim čitaocima u obimnoj reportaži o Beogradu 10 ključnih mesta koje treba obići prilikom posete glavnom gradu Srbije.

U članku se preporučuju najbolja mesta za posetu u Beogradu kao što su Kalemegdan („zeleno istorijsko srce Beograda“), Knez Mihailova ulica kao „glavna arterija grada koja konstantno bruji životom“, Dorćol kao jedan od najstarijih i najatraktivnijih kvartova sa velikim brojem kafića i barova, zatim Skadarlija i „živopisni Zemun“ sa svojim specifičnim sadržajima, Hram Svetog Save, Narodni i Muzej savremene umetnosti…

– Poznat kao „beli feniks“ jer je toliko puta bio uništen i ponovo građen, Beograd je grad koji se neprestano razvija. Srpska prestonica konstantno oživljava svoje istorijske kvartove, i poput Budimpešte preokreće zapuštene prostore u šik barove. Nošeni željom da što više vremena provedu napolju, Beograđani kulturu ispijanja kafe uzimaju veoma ozbiljno u ovoj uzbudljivoj destinaciji jugoistoče Evrope – piše britanska novinarka Mary Novaković.

Narodni muzej je, prema oceni CNN Travela, „vredelo čekati zbog impresivne umetničke kolekcije“, kao i Muzej savremene umetnosti i Hram svetog Save.

Noćni život na rekama se u Beogradu ne sme propustiti, kao ni Ada Ciganlija, koja uz plažu sa plavom zastavom, brojne kafiće i restorane, nudi i terene za golf, kilometre biciklističkih staza, maleni zoo-vrt, pa čak i simulator za skijanje na vodi.

U članku se navode i poznate gradske četvrti, Skadarlija i njene kafane, Veliko ratno ostrvo, Gardoš u Zemunu, Ada Ciganlija, Beton hala…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime