Čola mi prorekao uspeh

0

Opstao bez Granda: Boban Rajović
 

– Nisam od onih pevača koji snimaju duete samo sa jakim imenima. Izabrao sam anonimne pevače kojima je potrebna odskočna daska. Recimo, pesmu "Bahato" sam uradio sa mladim pevačem Bukijem, koji je Rom iz Hrvatske i ima 18 godina. Fenomenalan je i s ponosom mogu da kažem da sam otkrio novog Džeja! Znam koliko je svaki početak težak, dugo sam išao po trnju, padao i dizao se i sad hoću svoje iskustvo da iskoristim kako bih nekome pomogao – objašnjava Rajović.

A kako ćete te se reklamirati?
– To još ne znam. Na kraju krajeva, primer mi je Raka Marić i njegov Mjuzik star. Čovek nema reklamu ni na jednoj televiziji, ali mu i ne treba. Radi sa odličnim izvođačima, sve sama zvučna, brendirana imena koja fantastično prolaze. Naravno, nemam ambicija da se poredim sa Rakom i njegovom kućom, to su legende, ali su najbolji mogući uzor.

Honorar za poplavljene

U sredu uveče Rajović je održao koncert na Junfestu. Za razliku od svojih kolega koji su nastupali ranijih dana Boban se odrekao svog honorara u korist poplavljenih, a posetioci su umesto ulaznica slali SMS poruku na 1003 za žrtve poplava. Specijalno za ovaj nastup crnu majicu sa štrasom dobio je od Ace Lukasa iz njegove kolekcije majica. Na oduševljenje publike Rajović je nastup počeo pesmom "Interventna", a potom nastavio da ređa svoje hitove. kao specijalni gost nastupio je reper Cvija, a njih dvojica zajedno su otpevali hit "Usne boje vina".

Da li je tačno da vam je svojevremeno Zdravko Čolić prorekao uspešnu pevačku karijeru?
– Godinama sam živeo u Danskoj i tokom jednog boravka u Danskoj Čola je čuo kako pevam. Sećam se da mi je rekao: "Brate, razvalićeš u Srbiji, ali nije sve u pevanju!" Hteo sam da skačem od sreće, a reči legendarnog Čole nikada nisam zaboravio. Ugostio sam ga u domu mojih roditelja. Stavili smo pred njega veliku šunku i nož da seče koliko hoće. Čola je bio oduševljen mojim ćaletom i dugo je pričao o tome kako smo ga domaćinski dočekali i ugostili.

Priča se da ste uramili sliku Saše Popovića. Zašto?
– Spadam u pevače koji su uspeli da naprave karijere i opstanu bez Granda i Saše Popovića. Kada sam nedavno čuo da je Popović javno rekao da eto, Boban Rajović opstaje i dobro radi bez podrške njegove kuće – oduševio sam se. Meni Grand nije trebao, nisam ni hteo da se utopim u tu gomilu. Ali, kad ti Saša oda priznanje nije mala stvar. Isekao sam iz novina njegovu izjavu, uz to stavio njegovu sliku i uramio! Stoji mi u podrumu, na zidu, uz druga priznanja.

Zovu li vas pevači iz Granda sa željom da pređu u vašu izdavačku kuću?
– Mnoge kolege me jure i među prvima su me zvale kolege iz Granda, što nije čudno jer ih je tamo najviše. Želim da svakog ispoštujem maksimalno, ali ne mogu sebi da dozvolim da zapostavim svoju karijeru za koju sam se dugo borio. Moji saradnici su tu da sa ljudima pregovaraju i da se dogovaraju, ali moja reč je ipak poslednja.

 

Frka zbog Vukošića

– Pričao sam sa mnogima, ali nezahvalno je spominjati imena. Samo ću reći da ima onih koji su nekada bili velika imena, pa bi da vrate staru slavu. A ima i onih koji su vrlo popularni, aktuelni i traženi. Recimo, dogovarao sam se sa mojim dobrim drugarom Goranom Vukošićem. Priznajem, imam frku zbog saradnje s njim. Strah me je, drugari smo godinama. Možda previše očekuje, možda ne ispunim njegova očekivanja, pa ne bih da pokvarim prijateljstvo – iskren je Rajović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here