Ćorluka: Možemo da prođemo grupu

0

 

"Oseća se pozitivna trema. Svi koji počnu da igraju fudbal sanjaju o Svetskom prvenstvu u Brazilu, a mi još igramo utakmicu otvaranja s domaćinom. Nema te ekipe koja se ne bi menjala sa nama", rekao je Ćorluka.

 

"Uvek postoje želje i očekivanja, ali treba biti realan i reći da smo u teškoj grupi i da imamo pođednake šanse kao Kamerun i Meksiko za prolazak u drugi krug. Imamo ekipu za to i možemo to da ostvarimo", rekao je Ćorluka novinarima u kampu Tivoli u Brazilu.

 

S obzirom na povredu Danijela Pranjića i neizvesnost oko njegovog nastupa, Ćorluka je takođe jedna od opcija Nike Kovača za levi bok.

"Nema dileme, kada je u pitanju reprezentacija igra se tamo gde selektor želi", kazao je igrač Lokomotive.

 

Vesti o drami u taboru kamerunske reprezentacije i pretnji igrača da neće putovati na SP nezadovoljni podelom premija, stigle su i do hrvatskih reprezentativaca, ali Ćorluka nije želeo to da komentiriše.

"Ne bi trebalo da se opterećujem problemima drugih ekipa, imamo dovoljno svojih i brinemo se o tome", naveo je on.

 

Ćorluka je pratio prvo poluvreme prijateljske utakmice Brazila i Srbije, u kojoj je Brazil pobedio sa 1:0.

"Brazil je igrao protiv vrlo dobrog protivnika i nismo videli sve od Brazila u toj utakmici. Imaju još rezerve i mislim da će to pokazati u četvrtak. Zaigraće drugačijim stilom nego protiv Srbije. No, u fudbalu je sve moguće, a budemo li razmišljali pesimistično, izgubićemo. Budemo li optimisti, možemo nešto da uradimo, uprkos tome što su fantastična ekipa s fantastičnim trenerom i prvi favorit za titulu," zaključio je Ćorluka.

 

Hrvatska će na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrati u Grupi A sa domaćinom, Meksikom i Kamerunom. Meč između Hrvatske i Brazila otvara Mundijal u četvrtak, 12. juna.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here