Sjajan osećaj: Čotrić u akciji protiv Kvinslenda

Srbima se nije posrećilo u prvoj utakmici ovogodišnje serije State of Origin. Reprezentacija Novog Južnog Velsa, sa Džejkom Trbojevićem i Nikom Čotrićem u timu, izgubila je u Brizbejnu od Kvinslenda (18:14) u najvećem australijskom ragbi liga spektaklu. Iako su na poluvremenu vodili, na kraju su “plavi” napustili teren pognutih glava, ali i sa brigom za Čotrića, koji je povredio desno koleno u jednom od brutalnih sudara sa dvojicom rivala.

– Prilikom duela s protivničkim igračima samo sam osetio oštar bol u kolenu. Zabrinuo sam se u momentu, ali kada sam ustao i istegao se shvatio sam da mogu da nastavim. Bilo je bolno i posle prespavane noći, ali nije toliko loše kako mi se u prvi mah učinilo. Nema strukturnih povreda na kolenu, bol je više iza, prema listu, kao neka vrsta istegnuća – rekao je Čotrić dan posle prvog meča za Novi Južni Vels.

Lekari očekuju da će Nik pauzirati samo nedelju dana.

– Već iduće sedmce biću spreman, tako da verujem da ću igrati u drugoj utakmici u Pertu – istakao je neustrašivi 20-godišnjak srpskih korena, koji je spreman da se sa krila preseli na centralnu poziciju kako bi zadržao mesto u timu, pošto se u drugoj utakmici posle duže pauze zbog povrede vraća i Tom Trbojević.

As Kanbera Rejdersa posle debitantske utakmice na State of Origin ima pomešana osećanja…

– Sjajan je osećaj igrati State of Origin. Kao što su mi svi govorili pre meča, bila je brza utakmica visokog ritma i fizički izuzetno zahtevna. Drago mi je što sam debitovao, to je kao ostvarenje dečačkog sna, ali sam pomalo i razočaran zbog poraza – kaže Čotrić.

Opšti je utisak da je Čotrić uprkos porazu i povredi ostavio vrlo dobar utisak na debiju. Bio je uz rame iskusnijem saigraču Džejku Trbojeviću koji je u drugom poluvremenu postigao traj i dao nadu u preokret ekipi Novog Južnog Velsa.

Drugi meč serije State of Origin igra se 23. juna u Pertu, a “plavi” u tom duelu nemaju pravo na grešku. Samo ih pobeda drži u igri za odbranu vrednog trofeja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here