Košarkaški klub Crvena zvezda potpuno je opredeljen da odigra završnicu Evrolige, iz tog razloga ekipa je već započela sa treninzima i nema potrebe za bilo kakvim “podmetanjem klipova”, kaže prvi čovek kluba Nebojša Čović.

– Želim jasno da kažem da Zvezda želi da odigramo završnicu Evrolige, mi smo počastvovani što smo sa 18 najboljih klubova u Evropi i očekujemo da tako bude i sledeće godine – rekao je Čović Tanjugu.

Na taj način Čović nedvosmisleno odbacuje insinuacije pojedinih španskih medija o tome kako se crveno-belima ne nastavlja sezona, jer bi na taj način ostali u Evroligi.

– Istovremeno, zalažemo se da naš region, prostor nekadašnje Jugoslavije, dobije još jednog predstavnika u elitnom takmičenju, imajući u vidu tradiciju košarke na ovim prostorma i koliko je dobrih klubova i osvajača evropske titule bilo, pa i koliko je dobrih igrača iznedreno – dodaje on.

Prvi čovek crveno-belih ističe da nema potrebe, kako navodi, da se podmeće klipovi i muti voda.

– Mi sa Evroligom imamo izvanredne i partnerske odnose, ali nama je izuzetno važno da istina bude veoma jasna i čista, zato smo i započeli sa treninzima, videćemo i sa aspekata zdravlja, traansporta i još drugih faktora kako će se kompletirati tim.

Čović podseća da je Zvezda od proglašenja pandemije imala vrlo jasan stav.

– Mi smo prestali da komentarišemo sport i košarku, imajući u vidu šta se zapravo događalo i sa kakvim smo se problemom susreli i kao država i kao narod, a bogami i čitav svet. Naravno, poštujući u potpunosti sve državne mere, i pre vanrednog stanja i u toku vanrednog stanja i sad posle.

– Mi smo od prvog dana rekli da sva takmičenja treba, ukoliko je to moguće, da se završe na terenu – jasan je Čović.

– Dogodilo se da su država i grad Beograd izašli sa kandidaturom za organizaciju završnice Evrolige, šest kola, fajnal Ejt i Fajnal for. Mi smo to maksimalno podržali i sa naše strane se trudimo da do toga dođe. A onda čujem neke glasine iz Španije, mada ne znam koliko se to potura iz Španije ili iz Beograda, neću da se bavim istragom.

On dodaje da je u Španiji ukinuta mera ulaska u zemlju samo sa negativnim testom na korona virus i da je opet uveden obavezni karantin od 14 dana.

– Treba sve sagledati, mi smo pozitivno okrenuti, a verujem da će odluke biti donete najkasnije 25. maja.

Čović je ponovio i stav kluba da domaću Superligu ne bi trebalo igrati.

– Mislim da nema nijedan jedini razlog zašto bismo igrali na silu i zašto bismo igrali ligu da bismo je imali. Ovo su vanredne okolnosti, svetski problem, globalna je pandemija, a pritom se veliki broj naših klubova i “raspustio”. Ne treba praviti dodatne toškove i po svaku cenu srljati sa takmičenjima.

Takođe, još jednom je naglasio da ima određenu zabrinutost kada je početak naredne sezone u pitanju.

– Ja sam to i rekao na poslednjoj skupštini ABA lige, ali na ovim prostorima sve što kažete i znate više od drugih, to vam se ne oprašta. Dobro, dugo smo bili svi zajedno – zaključio je Čović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here