EPA/Boris Pejović
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović kaže da je crnogorski predsednik Milo Đukanović davao oružje i gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici i krio generala Ratka Mladića u Crnoj Gori.

Čović je za TV Prva ironično prokomentarisao da je Đukanović to “zaboravio” i “odjednom se prosvetlio”, pa sada tvrdi da se u Srebrenici dogodio “genocid”.

Milo Đukanović se odjednom prosvetlio kada je reč o Srebrenici i zato ga treba podsetiti da je on taj koji je davao i gorivo i oružje. Zaboravio je da je krio Mladića na prostoru Crne Gore, a danas, kako kaže, nema dilemu da se tamo dogodio genocid – rekao je Čović.

On je upitao Đukanovića da li ima dilemu kakvo mu je trenutno stanje u Crnoj Gori i da je 2006. godine, kada je došlo do odvajanja Srbije i Crne Gore, kako je naveo, dug zemlje na čijem je čelu bio oko 700 miliona evra, a BDP 1,8 milijardi evra, dok je sada dug 3,8 milijardi evra i BDP 4,6 milijardi evra.

– Pitam ga zašto ne priča malo o aferi ”koverat” i najnovijem izveštaju u vezi sa pristupanjem Crne Gore EU, gde su taksativno navedene sve primedbe, među kojima je i ona koja se odnosi na Zakon o slobodi veroispovesti, jer tamošnje vlasti nisu ni Evropsku komisiju uspele da ubede zašto su doneli taj zakon – naveo je Čović.

On je rekao da Đukanović krije te stvari, beži od unutrašnjih problema, afera, kriminala i korupcije, nepostojanja vladavine prava…

– Sve to Đukanović mora da krije pa se sada odjednom prosvetlio i u vezi sa Srebrenicom, i u vezi Dubrovnika, i pisma patrijarhu Pavlu iz 1993. godine. Zato mu je sada jedini izlaz spinovanje, zamena teza, priča o malignom uticaju Rusije, mešanju Srbije u unutrašnje stvari u Crnoj Gori… A šta su njegove izjave nego mešanje u unutrašnje stvari BiH – upitao je Čović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here