Zvezdin predsednik govorio o razlozima zbog kojih prvak ABA lige nije otišao na megdan Budućnosti u Podgorici u 13. kolu, koji je trebalo da se igra u 18 časova.

– Crvena zvezda nije imala nameru da bilo šta politizuje u smislu najnovijih događaja u Crnoj Gori u vezi sa Zakonom o veroispovesti koji je usvojen. Nije veliki problem zaključiti koliko Zvezda i učešće može da bude stavljeno u manipulacije. Čim smo primetili šta se dešava i poučeni onim što se desilo u aprilu, kao i prošle godine, stupili smo u kontakt sa našim bezbednosnim organima. Niko nam nije naredio da ne putujemo, ostavljeno je nama da donesemo odluku. Nismo želeli da učestvujemo u utakmici visokog rizika – rekao je Čović.

– Stupili smo i u kontakt sa predsednikom ABA lige Domagojem, još u subotu smo mu poslali dopis i opisali određene rizike koji postoje. Tada smo imali prvu procenu bezbednosne situacije – ne mogu celu da prezentiram, ali ću izdvojiti jednu rečenicu; „ne može se isključiti incidenti na nacionalnoj osnovi igrača ili stručnog štaba, a da su potencijalne mete pristalice Crvene zvezde. Očekivali smo podršku iz ABA lige jer ako se vratimo mesec dana unazad, trebalo je da se igra utakmica Barselona – Real, u tom trenutku su u Barseloni bili nemiri, u roku od pola sata-sat su se klubovi dogovorili da se utakmica pomeri.

Zvezdin predsednik, u svetlu zategnute situacije u Crnoj Gori, podsetio je na neprijatnosti koje su “crveno-beli” doživeli u plej-ofu u Podgorici u prošloj sezoni uprkos tome što im je i tada crnogorska policija garantovala bezbednost.

– Smatramo da nudimo najbolje moguće rešenje u ovom trenutku. Odlaganjem utakmice za 24. februar sačuvali bismo i Zvezdu i Budućnost od aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori. Da se događa obrnuto, dogovorili bismo se za sat. Ovako, nismo želeli da budemo deo performansa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here