Čović o Vučiću, Vujoševiću, privatizaciji…

0

Fonet/A. A.
Otvoreno: Nebojša Čović
 

Da li crveno-beli mogu do fajnal fora?

"Rano je o tome govoriti. Ostvarili smo veliki uspeh plasmanom među 16 najboljih. Borićemo se da postignemo što bolji rezultat, ali bez ikakvog opterećenja i pritiska. Moramo još mnogo da radimo i učimo".

Hoće li biti teško organizovati utakmicu protiv Galatasaraja posle strašnih dešavanja i smrti Marka Ivkovića u Istanbulu?

"Zvezda je pokazala da je dobar domaćin, da poštujemo standarde Evrolige kada je reč o gostoprimstvu i obavezama u odnosu na gostujući klub. Tako ćemo se ponašati i prema Galatasaraju. Ne želimo da projektujemo mržnju, tenzije i netrpeljivost".

Da li je trener Galatasaraja Ergin Ataman dobrodošao u Srbiju posle izjava da su srpski navijači teroristi?

"Biće onako kako naši nadležni državni organi budu odlučili. Ataman bi trebalo i sam da razmisli, jer verujem da ima emocije i savest, koliko će njegov dolazak doprineti dodatnim tenzijama".

Koliko ima istine u tvrdnjama trenera KK Partizan Duška Vujoševića da državni novac ide samo Zvezdi, a ne i Partizanu?

"O tome smo polemisali mesecima, da ne kažem godinama. Zvezda je uvek iznosila argumente i dokumentaciju iz koje se jasno vidi koliko je ko dobio, to su činjenice. Crvena zvezda je ubedljivo najveći srpski sportski brend, prema kome je od 2000. do 2012. sprovedeno niz nepravdi u cilju njenog rušenja. Na sreću, rušenje Zvezde nije uspelo, mi i dalje živimo i razvijamo se".

U kakvom vam je sećanju ostao “Utisak nedelje” u kome ste bili sa Vujoševićem?

"Isuviše sam iskusan čovek u javnom životu, u kome sam prošao i prijatne i neprijatne epizode. To je bila samo jedna sekvenca mojih profesionalnih obaveza. Odnos Čović – Vujošević je nebitan, bitna je košarka i njena regularnost. Mediji podgrevaju taj sukob, valjda se time dižu tiraži. Čini mi se da nam je gospodin Ranko Žeravica sve objasnio".

Kako vam polazi za rukom da u Zvezdu dovodite ozbiljne sponzore?

"Uvek polazi za rukom kada imate ozbiljan plan i program i kada na osnovu toga pravite ozbiljne rezultate. Naravno iza svega stoji ozbiljan i težak rad, a ne bahatost i arogancija".

Ima li u tome i političke podrške?

"Ni manje ni veće nego kod bilo kojeg drugog kluba".

Da li je tačno da kompanija “Voli”, bliska DPS-u i crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću finansira Zvezdu?

"To je još jedna laž. 'Voli' ne finansira Zvezdu već joj je pomogla da premosti problem određenih garancija kada je Evroliga u pitanju. Ni jedan jedini dinar ni evro nije dala Zvezdi. To je jedina istina. Sa Milom Đukanovićem, osim što sam dobar prijatelj, nemam nikakvu saradnju. Za razliku od drugih nikad nisam bio na platnom spisku KK Budućnost".

Kada ste preuzeli KK Crvena zvezda sa vama su bili i brat premijera Vučića Andrej i još neki iz SNS?

"Nisu bili kada sam došao u KK Crvena zvezda, oni su se uključili u rad u drugoj polovini 2012. godine".

Oni su izašli iz kluba. Da li ste se posvađali?

"Nismo se posvađali, rastali smo se normalno. Veoma sam im zahvalan na pomoći koju su svojim radom pružili Zvezdi".

U kakvim ste odnosima sada sa Andrejom i sa premijerom Aleksandrom Vučićem?

"U korektnim".

Je l‘ se viđate sa premijerom?

"Ponekad".

Kako gledate na privatizaciju FK Zvezde i Partizana?

"Pozitivno. Kroz privatizaciju će se dobiti razjašnjenje ko je vlasnik, a verujem i da će se obezbediti i dodatna sredstva koja nedostaju i jednom i drugom klubu".

Da li ima interesenata za privatizaciju Zvezde, koju i premijer Vučić podržava?

"Ima, ali je to još uvek u fazi razgovora. Potrebno je sačiniti dobar model i plan i time privući potencijalne investitore. Mnogo je onih koji podržavaju privatizaciju, ali samo u priči i izjavama".

Je l' to pričaju zato što je i premijer podržava?

"Ima dosta i takvih. Znajući naš mentalitet, takvi su u većini".

 

Da vam neko ponudi da vi preuzmete FK Crvena zvezda, da li biste pristali?

"Ne dok ne završim projekat sa košarkaškim klubom gde ima mnogo posla i radi se po planu koji treba da se sprovede do kraja 2017. Prema tome KK Crvena zvezda nije zamrznuta kako to neki pričaju iz neznanja ili loše namere. KK Crvena zvezda živi i napreduje u svakom pogledu u interesu Srbije i srpskog sporta".

Kakav je epilog istrage koja je povodom ogromnih dugovanja vođena u FK Crvena zvezda?

"Ne znam. Godinu i po dana je tamo sedela policija. Sva dokumentacija im je bila dostupna, sve što su od papira tražili dobili su, svi ljudi su im bili na raspolaganju…".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here