Čović: “Ponašanje pojedinaca nedopustivo, to se vuče od meča Zvezda – Fenerbahče”

TV B 92
1
MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan (71:56) u prvom večitom derbiju ove sezone, a pored ubedljivog trijumfa navijači su u hali vređali trenera crno-belih Željka Obradovića. 

Tokom meča, navijači su dobacivali Željku Obradoviću i zasipali teren predmetima, zbog čega je utakmica tri puta prekinuta u prvoj četvrtini.

O svemu tome je dan kasnije pričao i predsednik Zvezde, Nebojša Čović na TV B92. Istakao je da su u klubu reagovali na nesportsko ponašanje i da su smirivali strasti na tribinama.

– To smo se svi dogovorili, da zaustavljamo takve nemile scene i skandiranja. Atmosfera je bila sjajna, s tim da nije bilo potrebno to nevaspitano navijanje. Mada, to se vuče od one utakmice Zvezda – Fenerbahče, ali da zaboravimo, prošla voda – rekao je Čović.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić takođe je uzeo učešće u smirivanju strasti na sinoćnoj utakmici.

– Radonjić je reagovao, reagovali su i ostali i što se nas tiče, to nismo podržavali nikad, ni za igrača, ni za trenera, ni za porodice, što se desilo na Partizan – FMP, na šta je Željko reagovao gestikulacijama – pomenuo je Čović nedavno odigrani duel u Pioniru.

Nerviralo ga je i to što su pojedinci konstantno ubacivali predmete na teren, od toga jedan čvrst, nalik na čokanjčić.

– Bilo je ubacivanja predmeta na teren, čak i jednog tvrdog predmeta, ne znam ko je to i nadam se da ćemo da pronađemo tu osobu, ali moram da pitam – kakvu pamet imaš čoveče kada uzmeš čokanjčić pa ga baciš na teren!? Takvo ponašanje je nedopustivo. Svi su očekivali da će navijači Zvezde da se ponašaju kao i pojedine grupe Partizanovih navijača. Preduzeli smo sve da se ne dogodi i nije se dogodilo – podvukao je Čović.

Osvrnuo se i na sve što je Partizan preživeo ove sezone.

– Mislim da je bila napravljena atmosfera previše naduvanog balona. Zvezda ima sistem koji je već 10 godina postavljen i u kontinuitetu to radimo, imali smo i promene trenera. Radonjić je sad tu u drugom mandatu drugu sezonu. Koncipirali smo tim računajući da nas čekaju veliki izazovi u ABA ligi i u Evroligi, uz užasno naporan kalendar takmičenja. Imali smo mnogo više utakimca nego Partizan i to teških – rekao je predsednik Zvezde.

Komentarisao je i njegovu raniju saradnju sa Željkom Obradovićem, sa kojim tvrdi da ima dobar odnos.

– Partizan će rasti i Željko će to oblikovati. Nije nam bilo opterećenje što je došao Željko, cenimo ga po rezultatima u košarci i van košarke, imao sam priliku s njim da radim i u KS Jugoslavije, sećate se i Olimpijskih igara 1996… Ali ceo koncent Zvezde nije koncipiran tako da se plašimo bilo koga. Imamo jasnu strategiju – hrabrost i iskustvo. Imamo veliki broj igrača koji znaju i kvalitetni su, kao što i oni imaju igrače koji imaju znanje i kvalitet, ali bitno je da sve euforije nestanu – reči su Čovića.

1 COMMENT

  1. Ha da,svi znamo, da su vaši navijači mngo bolji od onih nekulturnih iz Partizana! Čovek osuđuje, a pri tome optužuje!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here