wikipedia.org/Anicic

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je da je ugovor o demarkaciji između Crne Gore i Kosova potvrđen i u crnogorskom i kosovskom parlamentu i da se na terenu može razgovarati o povlačenju granične linije, prenosi RTK.

Povodom izjave Aljbina Kurtija, čija je partija osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima na Kosovu, da za njega demarkacija nije zatvoreno pitanje, Marković je istakao da je Crna Gora uvek spremna za dijalog, da čuje drugu stranu, ali i da beskompromisno i dosledno brani svoju poziciju i svoj interes.

– Ugovor o demarkaciji je potvrđen i u kosovskom i u crnogorskom parlamentu. Oko njega nema diskusije. Znači na to pitanje je stavljena tačka. Ono o čemu možemo razgovarati je povlačenje granične linije u odnosu na situaciju na terenu za koju nam daje pravo ovaj Sporazum o granici – rekao je Marković i dodao:

– To nije pitanje granice nego pitanje razgraničenja, odnosno povlačenja granične linije. I mi ćemo, naravno, u tom procesu saslušati njihove predloge, verovatno ćemo i mi imati naše. Crna Gora je uvek spremna za dijalog, uvek spremna da čuje drugu stranu, ali naravno i da beskompromisno i dosledno brani svoju poziciju i svoj interes.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here