wikipedia.org/Anicic

Vlada Crne Gore uputila je juče zahtev za pomoć u borbi protiv širenja koronavirusa NATO Evroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe.

Centar je osnovni civilni mehanizam odgovora na vanredne situacije.

U molbi koja je upućena svim članicama NATO i njenim partnerskim zemljama, a koja se nalazi na sajtu Alijanse, od svih njih se traži ako mogu da pomognu sa više od 5,6 miliona hirurških maski, oko pola miliona maski sa P2 i P3 filterima, oko 6,5 miliona rukavica, oko 250.000 naočara i vizira, preko 336.000 hiruških haljina i još 100.000 nepromočivih, kao i 50.000 nepromočivih kecelja, milion jednokratnih hiruških kapi i naglavaka…

Takođe se traži 320 respiratora, 20 bronhoskopa, 40 laringoskopa, 20 apsiratora, 50 EKG aparata, dva defibrilatora..

Podsetimo, sam NATO ne poseduje zalihe respiratora i druge medicinske opreme, ali pomaže na druge načine, kao što je logistika i transport.

8 COMMENTS

  1. A bre Milo, pa vi nemate nista.Sta ste bre radili sa prama drzave, u cije djepove sve to odlazi.Uclanili ste se u NATO da odlazite i napadate tudje drzave a ne da vam daju respiratora.Da li ti Milo znas kakva je potraznja u svetu za respiratorima??Pitaj Vucica on sve zna.

  2. Problem je upasti u kombinaciju raspodele pomoci u EU a i u svetu
    i kad imate pare sad …tesko je doci u situaciju zato sto je vec iskordinisano
    Fabrike rade 120% mogucnosti normee i sve je prakticno isplanirano
    nije mi jasno sta ste cekali i o cemu ste razmisljali ….
    ok …pokusavate preko NATO u redu je to ….ali nije jasno od tolikih para
    silnih milijardi koje poseduju pojedinci u Crnoj Gori da vi nemate bas nista bree …
    prosto neverovatno …sta ste sve nabrojali stvarno ne razumem ….pa to je strasno

  3. Traže 320 respiratora, pa jeli znate zašto? Zato da svaki gradjanin Crne Gore ima po jedan na raspolaganju. Svi ostali njihovi gradjani se nalaze u Srbiji.

  4. nije nato srbija pa da vam doturi dok zinete trebalo se misliti kad se glasalo gde jado da crnoj gori predevete ime u montenegro bruka za svakog normalnog coveka otad je dosao vrag po svoje pljunulo se na obraz djedu sandzaklija nije vise sandzaklija nego bosnjak zar moze grdje kad kazes crnogorac to je bila rec postovanja ili sandzaklija danas bosnjag kud veca kastiga i gluposti e jos samo srbi da kazu da su nesto drugo onda laku noc gasi svetlo kraj price

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here