Youtube/Alex Drone
Crnogorsko primorje

Crna Gora će sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Severnom Makedonijom, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje dr Boban Mugoša.

On je rekao da će za ulazak građana iz tih zemalja u Crnu Goru najverovatnije biti potreban PCR negativan test ili serološki ELESA.

– Crna Gora će od sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Kosovom, Severnom Makedonijom, i zemljama Zapadne Evrope – najavio je Mugoša i dodao:

– Vidimo da se situacija sa Srbijom poboljšava što znači da se izjednačava kriva.

On je rekao da je CG ušla u fazu kojoj je i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana.

– U fazi smo poravnjavanja krive, očekujemo da se spušta niže. Situacija je odraz našeg ponašanja. Svi mi zajedno u ovom času ne ponašamo se dovoljno odgovorno. Svi mi zajedno se ne ponašamo dovoljno ogovorno jer imamo 50-60 slučajeva dnevno iako puno testiramo, oko 450 u proseku. To je na nivou 50.000 testiranja u Nemačkoj i vodeći smo u regionu sa Slovencima – rekao je Mugoša.

S obzirom da se bliže izbori 30. avgusta, Mugoša kaže da ne očekuje bilo kakav rizik od povećanja broja obolelih.

– Mi ako poštujemo mere nošenje, maski, distancu, onda izbori nemaju velikog uticaja, niti će biti razlog za veće obolevanje ljudi – istakao je Mugoša.

3 COMMENTS

  1. Е сад по истом критеријуму, Србија треба да затвори границу према Црној Гори!
    Не шалим се, јер Црна Гора (сразмерно величини) има четири пута више заражених од Србије, а и од чега се заразише у Новом Пазару, Сјеници и Тутину или они студенти по студентским домовима у Београду…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here