Facebook/Demokratski front
Hapšenje majke Milana Kneževića

Ratka, majka poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića i njegov brat od strica Goran uhapšeni su rano jutros, saopštila je Uprava policije. Osim njih, uhapšeno je još 14 osoba.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, izvršeni su pretresi na 17 lokacija, uhapšeno je 16 osoba, a među kojima je i Ratka Knežević. Policija navodi da je ona prilikom pretresa stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije.

Iz Uprave policije su kazali i da je policija prilikom preduzimanja ovih radnji pronašla i privremeno oduzela oružje u ilegalnom posedu – pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

?СРАМНО!?? Привођење мајке Милана Кнежевића!

Gepostet von Demokratski front – DF am Freitag, 31. Januar 2020

 

Milan Knežević je rekao da ne zna razlog hapšenja, da sigurno zna da je njegova majka bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi veropispovesti.

Kneževićeva majka Ratka je nastavnica u penziji i u trenutku hapšenja je bila sama u kući, jer su njena dva sina Milan i Marko nalaze u Beogradu, objavio je portal IN4s. Milan Knežević rekao je da se posle vesti o hapšenju majke hitno vraća za Crnu Goru.

Uhapšen i predsednik Prave Crne Gore

U Podgorici je u petak uhapšen i Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore. On je uhapšen odmah posle dolaska iz Beograda i sletanja na podgorički aerodrom.

Milačić je uhapšen posle višednevnog boravka u Beogradu, gde je gostujući u medijima govorio o situaciji u Crnoj Gori i kako je rekao “komunističkim načinima obračunavanja sa političkim protivnicima”.

“Njemu su službenici Uprave policije prišli, obavestili ga da mu moraju uručiti poziv, ne pojašnjavajući o čemu se radi, nakon čega je policijskim vozilom sproveden u Centar bezbednosti”, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

‼️ПРЕДСЈЕДНИК ПРАВЕ ЦРНЕ ГОРЕ МАРКО МИЛАЧИЋ УХАПШЕН ОДМАХ ПО ИЗЛАСКУ ИЗ АВИОНА‼️

Gepostet von Marko Milačić am Freitag, 31. Januar 2020

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here