Potpredsednik Atlantskog saveta SAD Dejmon Vilson ocenio je da je Crna Gora ulaskom u NATO pre dve godine napravila istorijski korak, kako za sebe tako i za celi region.

On smatra da se time Crna Gora „na neki način izoluje od uticaja subjekata ili zemalja čiji upliv nije poželjan“ i da je to „ujedno i signal za Rusiju da obazrivije postupa sa Crnom Gorom, jer ona ima svoje prijatelje“.

Vilson za NOVU M kaže da je Crna Gora napravila ogroman progres kad je posredi članstvo u EU i veruje da će biti prva naredna članica EU.

U isto vreme, kako navodi, ima još dosta posla, jer je neophodan napredak kada je reč o vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala, a ljudi žele da vide i odgovoran pravosudni sistem.

Prema njegovim rečima, važna je i funkcionalnost institucija.

„Parlament mora da funkcioniše, želimo da vidimo opoziciju da zauzme svoja mesta u parlamentu i učestvuje u političkoj, demokratskoj debati“, rekao je Vilson.

Prema njegovim rečima, predsednik Milo Ðukanović zauzima mesto u istoriji.

– Zaslužan je za obnavljanje nezavisnosti, vodi zemlju pravim putem i razmišlja o dugoročnim interesima. Uradio je nešto što zaista nije lako, bez potpune podrške da vaša zemlja postane članica NATO – zaključio je potpredsednik Atlantskog saveta SAD.

7 KOMENTARA

  1. Velika je stvar izmaknut se iz “bratskih“ zagrljaja Rusije i Srbije, od kojih kosti pucaju i umire se od gladi.

    • Crna Gora se sigurno ne odriče svoga imena, još manje svoga naslijeđa, mada su joj ime drugi pokušali izbrisati i prisvojiti naslijeđe. Sad je Crna Gora sa saveznicima koji nemaju namjeru da je unište, kao što su radila dosadašnja braća

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime