Crna Gora: Veliki odziv za pomoć poplavljenoj Srbiji

0

Svi žele da pomognu u saniranju posledica katastrofalne poplave u Srbiji
 

U prisustvu ministra odbrane Crne Gore Milice Pejanović-Đurišić i ambasadora Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca, u subotu je ka Srbiji krenuo konvoj sa sedam specijalizovanih crnogorskih jedinica i odgovarajućom savremenom opremom čamcima, gnjuračkom opremom, vozilima i drugim, koje će se staviti na raspolaganje Kriznom štabu Vlade Srbije.

U slučaju potrebe Crna Gora stavlja na raspolaganje dva helikoptera, čiji je dolazak ovih jedinica dogovoren između ministara odbrane Srbije i Crne Gore.

Razne vrste pomoći uputili su i opštine Herceg Novi, Danilovgrad, Bijelo Polje, Turistička organizacija Budve, mobilni operateri "M:tel", "Telenor" i "T-mobile", "Montenegro erlajns", Komercijalna banka Budva, Prva banka, Institut "Simo Milošević", Mitropolija crnogorsko-primorska, Srpski nacionalni savjet, Crveni krst Crne Gore i druga brojna preduzeća, organizacije i građani.

Prikupljanje pomoći organizovano je i posredstvom "Fejsbuka" i mobilnih mreža.

"Ambasada Srbije najtoplije zahvaljuje svima koji su pružili nesebičnu pomoć radi saniranja posledica nezapamćenih poplava u Srbiji, čime je iskazana velika humanost i solidarnost Crne Gore", navodi se u saopštenju Ambasade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here