Tanjug
Zdravko Krivokapić

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je u autorskom tekstu Demokratski front da se pridruži zajedničkim partnerima i da, kako je kazao, na vreme izglasaju budžet koji će uskoro biti upućen u proceduru, kao i više od 10 zakonskih rešenja, neminovnih za realizaciju projekta “Evropa sad”, kako bi svi građani, 1. februara dobili značajno uvećane plate.

On je u teskstu najavio da će Vlada ovih dana predstaviti građanima kapitalni projekat “Crna Gora odmah” koji, kako je kazao, predstavlja sveobuhvatni plan održivog infrastrukturnog razvoja Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Od trenutka kada je vlada Crne Gore predstavila program “Evropa sad“, na kojem mukotrpno, zajedno sa domaćim i inostranim partnerima radi prethodnih pola godine, pritisci su, iz dana u dan, sve veći, naveo je Krivokapić.

Navodeći da, iako je kao premijer i zvanično započeo proces rekonstrukcije Vlade, koji, imajući u vidu raznolikost parlamentarne većine, zahteva određeno vreme, samo mesec nakon što je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio povećanje minimalne zarade sa 250 na 450 eura i povećanje svih zarada za 17 procenata, najveći konstituent parlamentarne većine je na to odgovorio pres konferencijom, sa ključnom porukom: „Pokrećemo izbor nove vlade”.

Nešto ranije, najveći konstituent parlamentarne opozicije, na plan povećanja svih plata u Crnoj Gori, odgovorio je da se nadaju da će se vanredni parlamentarni izbori desiti što pre, istakao je Krivokapić u autorskom tekstu.

– Kome i zašto ovoliko smeta projekat od koga najdirektnije zavisi kvalitet života svakog građanina Crne Gore? Kome i zašto ovoliko smeta program koji, posle tri decenije, na održiv način u centar poreske i socijalne politike stavlja čoveka? Kome i zašto ovoliko smeta plan da, napokon, građani Crne Gore žive bolje? – zapitao se Krivokapić.

– Da li je rekonstrukcija vlade – proces koji sam i sam otpočeo – važnija od „rekonstrukcije“ minimalne i prosečne neto zarade? Da li je rekonstrukcija vlade važnija od „rekonstrukcije“ poreskog opterećenja na zarade, sa sadašnjih 39 odsto na 21 procenat, čime se stvaraju uslovi, ne samo za povećanje zarada svim zaposlenima, već i za intenzivniji ekonomski rast i privlačenje novih stranih investicija? – kaže Krivokapić i dodaje da odgovor na ta pitanja prepušta građanima.

Prema njegvoim rečima, nakon programa „Evropa sad“, ovih dana biće prezentovan građanima kapitalni projekat – „Crna Gora odmah“, koji predstavlja sveobuhvatni plan održivog infrastrukturnog razvoja Crne Gore koji će, kao što je više puta do sada pomenuo, u 2022. godini od Crne Gore napraviti veliko gradilište.

Krivokapić je istakao da što se njega tiče, kao običnog čoveka i premijera, nema ni trunku dileme: kao i do sada, tako i od sada, uložiće sve svoje napore da se navedeni kapitalni projekti realizuju.

– Međutim to niti ja, niti ova Vlada, ne možemo bez pomoći i jedinstva parlamentarne većine – istakao je premijer Crne Gore u autorskom tekstu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here