pixabay.com

Predsednik Austrije van der Belen upozorio je da, ako svetska zajednica ne uspe da se pridržava klimatskih ciljeva iz Pariza, čovečanstvu preti velika opasnost.

On je, otvarajući „Političke razgovore“ Evropskog foruma Alpbah, kazao da je klimatska kriza najveća neposredna pretnja našoj slobodi. Van der Belen je ukazao da, na primer, nedostatak vode može voditi ka konfliktima.

Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, prema njegovim rečima, upućuje ispravne signale time što teži klimatski neutralnoj Evropi.

„Apsolutne slobode, kao i bezbednosti ne može biti, ali treba raditi na tome da se poštuju prava na slobodu i bezbednost svakog pojedinca“, ukazala je austrijska kancelarka Brigite Birlajn.

Ona je istakla da se osnovna prava moraju braniti svakog dana i upozorila je da je demokratija krhka.

2 KOMENTARA

  1. Srecom da je Vucic sve resurse i izvore vode rasprodao do kraja tako da ce nas ti konflikti zaobici. Eto kako on misli na mir i stabilnost za svoj narod.

  2. Lako je izmisliti povod.Sad nije voda već nešto drugo da demonkratizacija društava,sutra voda,prekosutra vazduh i tako do istrebljenja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime