pixabay.com
Crni luk

Nedovoljno lučenje hormona štitne žlezde naziva se hipotireoza i ovo je stanje koje pogađa milione ljudi. Kada se oslobodi nedovoljno hormona štitne žlezde metabolizam je usporen sto izaziva sporost telesnih funkcija.

Hipotireoza ili usporeni rad štitne žlezde predstavlja smanjenu funkciju štitne žlezde, odnosno, u pitanju je stanje kada ona ne sintetiše dovoljno hormona T3 i T4. Ova dva hormona podstiču rad metabolizma, kada su oni ispod potrebnog nivoa, metabolizam je usporen i osoba koja ima ovaj problem se goji bez povećanog unosa hrane.

Doktor Igor Knjazkin, čuveni lekar iz Sankt Peterburga, preporučuje upotrebu masaže crnim lukom za lečenje usporenog rada štitne.

Crni luk se koristiti kod smanjene funkcije štitne žlezde. Uveče, pre odlaska u krevet potrebno je uzeti jednu glavicu crnog luka i prerezati je na dve polovinu, tako da iz njih može da iscuri sok.

Kako se štitna žlezda sastoji od dva režnja, levog i desnog, koji su povezani suženjem-istmus, laganim, kružnim pokretima, izmasirajte vrat na području štitne žlezde ovim polovinama crnog luka.

Prvo jedna polovina za jedan režanj štitne žlezde, pa onda druga za drugi. Zatim, bez ispiranja vrata, lezite u krevet, da ovaj sok deluje preko noći. Ovo je jednostavan način, kojim se potpuno prirodno podstiču funkcije ove izuzetno važne žlezde za organizam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here