Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Aleksa Avramović na meču u Ljubljani

Košarkaši Partizana poraženi su u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpije rezultatom 81:79 u meču 24. regionalne lige.

Crno-beli su imali prednost u većem delu meča, ali su poklekli u finišu i dozvolili su domaćem timu da preokrene rezultat i da stigne do pobede.

Slovenački tim duel sa Partizanom iskoristio je da proslavi 75. rođendan, a tom prilikom obe ekipe igrale su u posebno dizajniranim retro dresovima.

Crno-beli su dobro ušli u meč, u nekoliko navrata napravili prednost od pet poena, da bi se Cedevita vraćala i na kraju prve deonice zaostajala samo poen – 23:22.

I u drugoj deonici crno-beli su uglavnom bili u vođstvu, a na ruku im je išao katastrofalan šut domaćina za tri poena (1/14).

Igrači Cedevite držali su priključak zahvaljujući ofanzivnom skoku, ali rešenje za Aleksu Avramovića nisu imali – reprezentativac Srbije ubacio je 19 poena i doneo crno-belima vođstvo na poluvremenu 46:43.

Cedevita je u prvih 20 minuta izvela čak 25 slobodnih bacanja, Partizan samo 6.

Panter je vezao 7 poena na startu drugog poluvremena, a kada se u realizaciji pridružio i Zek Ledej, Partizan je došao do šest poena prednosti pred odlučujućih 10 minuta – 67:61.

Velika borba nastavljena je i u poslednjih 10 minuta. Partizan brzo stiče 8 poena prednosti, ali Cedevita se nije predavala, pa na ulasku u poslednja tri minuta crno-beli imaju samo tri poena viška 77:74.

Promašili su Lesor i Avramović četiri uzastopna slobodna bacanja, što je omogućilo domaćem timu da trojkom Ferela stigne do vođstva 79:77 (serija 10:0) na 73 sekunde pre kraja.

Panter je doneo izjednačenje, ali je onda Ferel pogodio za novo vođstvo Olimpije, a crno-beli nisu uspeli da u poslednjih desetak sekundi da dođu bar do izjednačenja.

Najefikasniji u ekipi Pattizana bio je Aleksa Avramović sa 21 poenom, Panter je dodao 18. U domaćoj ekipi Jaka Blažič ubacio je 25 poena, Dragić 14, a Omić i Ferel po 13.

Partizan je tako umanjio šanse da se do kraja ligaškog dela takmičenja domogne prvog mesta pred plej-of, dok će se Cedevita Olimpija u poslednjih nekoliko utakmica boriti protiv Budućnosti za treće mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here