Crnogorci i Albanci razmenjuju turiste

0

Foto: Ilustracija
 

Crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović razgovarao je tokom zvanične posete Albaniji sa ministrima te zemlje o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti turizma, životne sredine, prostornog planiranja i saobraćajne povezanosti između dve zemlje.

 

Gvozdenović je potpisao Sporazum sa ministrom urbanog razvoja i turizma Albanije Eglantinom Gjermeni.

 

"U narednom periodu će se dodatno intenzivirati komunikacija dva ministarstva, a dogovoreni su i susreti na dvomesečnom nivou s ciljem analize realizacije Sporazuma", navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva turizma i održivog razvoja.

 

Takođe, ključni dogovor između dva ministarstva je usklađivanje prostornih planova, naročito kada je reč o projektima koji se tiču i Crne Gore i Albanije. Na sastanku su razmenjena iskustva u vezi sa projektom neformalnih naselja, s obzirom da se Albanija sprema za sličan projekat.

 

U okviru posete, Gvozdenović se sastao i sa ministrom ekonomskog razvoja, trgovine i preduzetništva Arbenom Ahmetajem. Na sastanku je zaključeno da je neophodno dalje unapređenje trgovinske razmjene između Crne Gore i Albanije.

 

Tokom sastanka razgovarano je o regionalnom pristupu investitorima. Ahmetaj je ocenio da je Crna Gora pozitivan primer, da se na malom prostoru nalazi toliki broj renomiranih investitora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here