EPA-EFE/Tamas Kovacs

Rukometaši Crne Gore igraju protiv Francuske (20.30) u trećem kolu Grupe 1 Evropskog prvenstva.

“Lavovi” bi novim čudom, pobedom nad olimpijskim šampionom, ostali u igri za polufinale 15. šampionata “Starog kontinenta”.

Ako Island u prvom meču dana u Budimpešti uzme makar bod protiv Hrvatske, Crnogorci bi porazom od olimpijskog šampiona ostali bez šanse da igraju za peto mesto i eventualni direktni plasman na Svetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

Ali, ako Islanđani i pobede, a Danska ne izgubi od oslabljene Holandije, koja je ostala bez još trojice igrača zbog koronavirusa), tim Zorana Roganovića bi senzacijom protiv najtrofejnije rukometne nacije XXI veka došao u situaciju da u sredu protiv Islanđana rešava pitanje plasmana u polufinale.

– Sve to deluje nerealno, daleko, ali su Francuzi pokazali da su ranjivi. U Mađarsku su došli bez povređenih Nedima Remilija, Luke Karabatića i Timotija N’Gesana, u novogodišnjoj noći je nožem ranjen Eloim Prandi, a posle zlata u Tokiju su se oprostila legendarna krila Mihael Gigu i Lik Abalo. ‘Eksperti’ su na početku priprema imali velikih problema sa kovidom, a u Mađarskoj su se zarazili i selektor Gijom Žil i prvi srednji bek Kentan Mae. Bez svih njih, olimpijski šampion se ‘pogubio’ protiv Islanda u subotu i od izuzetno oslabljenog tima izgubio 29:21 – pišu podgoričke “Vijesti”.

Ovim porazom su Francuzi doveli u pitanje plasman u polufinale, a kako ne bi zavisili od poslednjeg kola, moraju da pobede Crnu Goru, a potom u sredu i Dansku, u reprizi finala iz Tokija, sa bar šest razlike.

– To je ekipa koja takođe ima puno problema, mnogo je igrača van tima, selektor takođe. Odgovaraju nam njihovi stil i ritam. Insistiraju već duže vreme na fizičkoj igri, ali mislim da imamo igrače da se odupremo svakoj ekipi i igramo rukomet kakav mi hoćemo. Siguran sam da će biti baš fizički jaka utakmica. Nema ni govora o padu ili gubljenju koncentracije – istakao je selektor Roganović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here