Kosovo Online
Kosovska policija privodi Jovanovića

Crnogorska liberalna stranka Kosova i Udruženje kosovskih Crnogoraca “Matica” najoštrije osuđuju hapšenje crnogorskog državljanina Rista Jovanovića na Gazimestanu na proslavi Vidovdana.

– Zahtevamo hitno i bezuslovno puštanje na slobodu nedužnog Jovanovića koji je na najprimitnivniji i najbrutalniji način lišen slobode samo zato što je civilizovano zamolio pripadnike policije na Gazimestanu da ne maltretiraju vremešnu i obolelu monahinju Srpske pravoslavne crkve, što su zabežile i kamere mnogih TV stanica – kaže se u zajedničkom saopštenju.

Ove dve organizacije navode da poseduju informacije da je Jovanović uzoran momak, “koji nije sklon bilo kakvom nasilju ili izazivanju bilo kakvih netrpeljivosti, pa mu se posebno na teret ne može i ne sme stavljati izazivanje nacionalne i verske mržnje, kako to pokušavaju da urade kako bi se opravdao čin njegovog nezakonitog hapšenja”.

Oni pozivaju Vladu Crne Gore i premijera da hitno interveniše kod svojih saveznika u Prištini i oslobodi Jovanovića.

– Crnogorci Kosova i Metohije sa nevericom posmatraju kako Vlada u Podgorici hladnokrvno gleda na ugnjetavanje i pogrom nad Crnogorcima u ovom delu Srbije koji je pod protektoratom Ujedinjenih nacija u skladu sa Rezoplucijom 1244. U prilog tome govori i činjenica da je do sada izostala konkretna reakcija premijera Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Alekse Bečića, koji nastavljaju antisrpsku i anticrnogorsku politiku prethodne vlasti u Crnoj Gori, naročito u delu solidarisanja sa etničkim čišćenjem nad Crnogorcima na Kosovu i Metohiji – stoji u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here