EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Dritan Abazović

“Ukoliko zaživi koncept manjinske vlade, pobednik će biti Milo Ðukanović”, izjavio je predsednik DNP i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević i ističe da su vanredni izbori jedino rešenje za Crnu Goru.

Ako manjinska vlada ipak bude formirana, Knežević kaže da DF ima plan koji će ponuditi i Demokratama Crne Gore.

– Ako, kaže, vlada i bude formirananjeni dometi “ne mogu da stabilizuju krhke društveno političke prilike u Crnoj Gori – istakao je Knežević.

– Ona je koncipirana na prekrajanju izborne volje. Sve što se bude dešavalo nakon izbora vlade, govorim hipotetički, biće još veći košmar nego za vreme vlade Zdravka Krivokapića – naveo je Knežević.

Prema njegovim rečima, ovi koji pokušavaju da sastave vladu, u stvari pokušavaju da prevare jedni druge.

– Sada se nalazimo u jednom galimatijasu, lavirintu institucionalnog ludila – kazao je Knežević i podsetio da je bilo najavljeno da će vlada biti sastavljena još u februaru, a da se sada čini da će Crna Gora dočekati i maj bez vlade.

– Radi se o kombinatorici i kalkulacijama koje pokušavaju da dogovore, a onda da odu na dogovor sa Milom Ðukanovićem, pošto bez DPS-a nema manjinske vlade – ističe Knežević.

Ukazuje da, ukoliko manjinska vlada bude formirana to će značiti da će Ðukanović od gubitnika na izborima u avgustu 2020. godine, kako kaže, “vaskrsnuti kao političko čudo”.

O novom sporazumu koji treba da potpišu stranke buduće manjinske vlade, Knežević tvrdi da od potpisivanja Temeljnog ugovora, popisa stanovništva i inicijative Otvorenog Balkana neće biti ništa, što je, kako kaže, direktan nokaut za lidera SNP Vladimira Jokovića.

Bio bi, kaže, iznenađen da Joković i Glavni odbor SNP saopšte da ne prihvataju SD i SDP u manjinskoj vladi.

– Sutra da naprave manjinsku vladu, ona će trajati koliko mački svatovi. Ne postoji mogućnost da tako sklepana vlada, suprotnih ideoloških stavova funkcioniše, neprirodno je – istakao je Knežević.

Ako, manjinska vlada ipak bude formiranja, Knežević kaže da Demokratski front ima plan i ponudiće ga Demokratama.

– Taj plan sadrži institucionalne i vanistitucionalne metode delovanje, sasvim legitimne. Blokada ulica je nešto najmanje što možemo da uradimo – rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here