Hadži Marko Vujičić
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije

“Povodom bezbednosnih izazova pokrenutih najavljenom intronizacijom mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, Savet poziva sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona”.

To je zaključeno na sednici Saveta za odbranu i bezbednost kojom je predsedavao predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

U radu sednice učestvovali su članovi Saveta, predsednik Skupštine Aleksa Bečić i predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić.

– Savet očekuje od nadležnih državnih organa da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i verskih sloboda. Savet očekuje da Veće za nacionalnu bezbednost nastavi da kontinuirano koordinira i usmerava obaveštajno-bezbednosni sektor, razmatra bezbednosnu situaciju, kao i donosi zaključke i smernice u vezi sa radom organa koji čine obaveštajno-bezbednosni sektor i Biroa za operativnu koordinaciju – piše u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here