EPA/Boris Pejovic

Crnogorsko Ministarstvo kulture podneće prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez nacionalne zastave Crne Gore.

Manifestacija, održanoj u četvrtak na kojoj se okupljaju mahom žitelji Malesije, ali i značajan broj onih iz dijaspore, obeležilo je vijorenje albanske zastave, nastup kulturno-umetničkih društava i muzika, prenosi RTCG, dodajući da je bio prisutan i Lider kosovskog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, prenosi RTS.

Iz resornog crnogorskog ministarstva poručuju da će reagovati u skladu sa zakonom, a povodom isticanja simbola druge države tokom javnog skupa na obali Cijevne.

“Kako je na tom skupu bio istaknut simbol susedne države bez nacionalne zastave Crne Gore, u vezi sa pomenutim slučajem podnijećemo pred nadležnim organima prijavu protiv organizatora. Ističemo još jednom da manifestacije kulture ne smiju da budu paravan za bilo kakav nacionalizam, niti za kršenje normi koje su jasno definisane pozitivno pravnim propisima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Multikonfesionalni i međuetnički sklad, kako se naglašava, jedno je od temeljnih bogatstava crnogorskog društva.

“Uvažavajući prava svih građana Crne Gore da njeguju svoj kulturni i nacionalni identitet, ovim putem još jednom ukazujemo na nužnost poštovanja važećih zakonskih odredbi, kako bi u budućnosti slične reakcije bile izbjegnute. Zakoni Crne Gore moraju biti jednaki za sve njene građane”, zaključuju u crnogorskom Ministarstvu kulture.

3 COMMENTS

  1. Pa to vam je i bila glavna namjera zavaditi Crnogorce sa drugim naroidima, kao što ste se vi zavadili. Ipak kod isticanja raznih zastava po Crnoj Gori primjetno je da se srpska zastava isključivo ističe na naticrnogorskim skupovima i povodima, a da se albanska i hrvatska zastzava nikad nijesu isticale na taj način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here