EPA/Boris Pejovic

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je “trenutno podnošljva”, kaže pomoćnik direktora Kliničkog centra CG Nemanja Radojević.

Međutim, odmah nakon toga je dodao da mu se čini da se bliži vrlo nepovoljna i loša, gotovo katstrofalna situacija.

“Imam osećaj da stanovništvo očekuje da je sistem bezgranično sposoban da odgovori na svaku moguću potrebu”, rekao je Radojević gostujući u Jutarnjem programu Javnog servisa.

Radojević, prenosi portal RTCG, smatra da je Crna Gora blizu “najgoreg scenarija” o kojem se govorilo na početku epidemije, jer je, navodi, “samo poslednjih dana broj novozaraženih bio oko 500”.

Crna Gora je poslednja u regionu proglasila epidemiju koronavirusa, koja je trajala kratko, a onda je država proglašena “free destinacijom”, da bi virus vratiom tokom juna.

Radojević kaže da je za očekivati da trend rasta novozaraženih raste i narednh dana, a kao rešenje vidi uvođenje restriktivnih mera.

Radojević je rekao da je između 50 i 60 zdravstvenih radnika KC CG pozitivno na Covid-19, i u kućnoj su izolaciji ili su hospitalizovani.

On kaže da bolnički kapaciteti u KC CG još nisu popunjeni, ali da, kako navodi, u slučaju kolapsa “Crna Gora će imati scene kako u Italiji”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here