Ministarstvo odbrane Rusije

Crnomorska flota Rusije započela je sa praćenjem američkog razarača “USS Porter” koji je ušao u Crno more u nedelju, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.

“Snage i sredstva Crnomorske flote počele su da prate dejstva razarača američke mornarice ‘Porter’ (klase ‘Arli Berk’), koji je ušao u Crno more 19. jula u 19.45”, navodi se u saopštenju.

Ranije je pres-služba Šeste flote američke ratne mornarice objavila da se američki razarač “Porter” vraća u vode Crnog mora kako bi učestvovao u zajedničkim vojnim vežbama sa Ukrajinom “Morski povetarac 2020”.

2 COMMENTS

  1. Da sam Predsednik Rusije i Ministar Narodne Odbrane ja bih zaustavio taj američki razarač i pitao bih prvom komadanta šta on traži tu u crnomorskom moru? Drugo: kao što Rusi pričaju priču da imaju nevidljive podmornice, Brze Korvete i Razarače ne vidim razlog zašto se ne upute u vode Atlantika i Pacifika i da se nađu blizu granice kao njihov razarač i nosač aviona u crnomorskom moru? To nerazumem Amerika sme a Rusi ne smeju. Treće: Zašto Predsednik Rusije ne izvede jednu vojnu Vežbu zajedno sa Kubom? I zašto nisu rusi i kinezi pomogli Kubi i zašto ne pomognu?

    • Zato što.je Putin mudar čovek, crno more nije rusko, veliki deo su medjunarodne vode. Dolazak na granice amerike.nista ne bi postigao jer to isto im dokazuje vezbama bilo gde. Drugo ruske podmornice su jako aktivne pod.ledom i vrlo su blizu amerike ali sa gornje strane,isto mu dodje th slično,mozda i bolje jer time i britance i amere dobro zabrine. Dve muve jednim udarcem. Poz

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here