Youtube/Sky News Australia
Danijel Endrjuz

Policija istražuje izveštaje o “huškačkom ponašanju“ ispred železničke stanice u ulici Flinders (Melburn), gde je nezavisna poslanica Ketrin Kaming navodno pretila premijeru Danijelu Endrjuzu tokom govora na mitingu.

Dr Kaming je član Zakonodavnog saveta za zapadnu metropolitansku regiju Viktorije i pridružila se Partiji ljutih Viktorije (AVP) u novembru.

Na video snimku, koji je “uhvatio“ dr Kaming kako stoji na stepenicama stanice Flinders Strit. Članica zapadne metropolitenske regije je rekla da se pridružila AVP-u, kako bi se gospodin Endrjuz pretvorio u “crvenu maglu“.

Portparol policije potvrdio je da nadležni istražuju slučaj.

– Policija će sprovesti istragu nakon izveštaja o “huškačkom ponašanju“ tokom govora na mitingu 19. novembra. Pošto je istraga u toku bilo bi neprikladno davati dalje komentare – rekao je portparol.

U izjavi, dr Kaming je rekla da su njeni komentari pogrešno protumačeni i da je samo želela da premijer i njegova “brigada crvenokošuljaša” bude razneta “kod glasačke kutije”.

– Želim jasno da stavim do znanja da ne želim, niti pozivam na bilo kakvu fizičku povredu poslanika Danijela Endrjuza ili njegove crvenokošuljaške brigade – naglasila je dr Kaming.

Ona dodaje da bi građani trebalo da budu odgovorni prilikom glasanja, jer je to potrebno Viktoriji.

Skup je usledio dok su demonstranti marširali ulicama Melburna, mašući različitim zastavama i natpisima protiv Danijela Endrjuza.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here