Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su večeras u trećoj utakmici finalne serije Superlige pobedili Megu 77:65.

Crveno-beli osvojili su ukupno 21. titulu u klupskoj istoriji, a sezonu završavaju sa tri trofeja, pošto su prethodno osvojili Kupa Radivoja Koraća i bili najbolji u regionalnoj ABA ligi.

Košarkaši Mege odlično su ušli u meč. Izabranici Vladimira Jovanovića i dobro su koristili širinu koju su stvarali visoki igrači izvlačenjem svojih čuvara na spoljne pozicije. Sa druge strane 10 poena je postigao lengston Hol koji je predvdio crveno-bele. Na kraju 21:24.

Do sredine druge četvrtine igrao se ujednačen meč. Onda je domaćin preko Davidovca, a potom i Hola napravio nešto osetniju prednost koja je iznosila 42:34. Pomenuti Hol je poluvreme završio sa sjajnih 17 postignutih poena.

U nastavku Crvena zvezda je dominirala u oba pravca tokom prvih sedam minuta. Najveća je bila 55:38. Potom, usledila je serija Mege od 10, do konačnih na kraju četvrtine 57:50.

Do kraja, vodila se velika borba za svaki poen. Mega je na 5 minuta pre kraja posle trojke Milosavljevića prišla na 5 poena minusa, ali onda su Noko, apotom Dobrić i Hol trojkama praktično rešili me. Na kraju meča 77:65.

U odlučujućem meču Zvezdu je predvodio Lengston Hol, koji je postigao 24 poena, od čega je 17 ubacio u prvom poluvremenu.

Ognjen Dobrić dodao je 15 koševa, Marko Simonovic je stao na 13,a Dejan Davidovac na 10.

Dobrić je proglašen za MVP-ija i najboljeg strelca finalne serije.

U ekip i Mege najbolju rolu imali su Filip Petrušev i Marko Simonović sa po 15 poena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here