Tanjug

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su turskog šampiona Trabzonspor sa 2:1 u utakmici pretposlednjeg, petog kola grupe H Lige Evrope.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Aleksandar Katai u 37. minutu i Aleksandar Pešić u 64, dok je gol za Trabzon postigao Bakasetas u 39. minutu.

Zvezda upisala drugu pobedu i poslednja je na tabeli sa šest bodova, koliko ima i Trabzon na trećoj poziciji. U drugom meču ove grupe, Ferencvaroš i Monako su u Budimpešti odigrali nerešeno 1:1. Mađarski tim je prvi u grupi sa deset bodova, dok je Monako drugi sa sedam.

Crveno-beli su do prednosti stigli u 37. minutu, kada je Osman Bukari iskoristio grešku jednog igrača Trabzona, uzeo loptu i poslao je do Kataija, koji je šutirao iz prve sa ivice kaznenog i doneo prednost crveno-belima. Radost domaćih igrača nije dugo trajala, pošto je Trabzon dva minuta kasnije izjednačio. Bakasetas je izveo slobodan udarac, lopta je na putu ka golu zakačila nekog u živom zidu i prevarila Borjana.

Zvezda je do nove prednosti stigla u 64. minutu i ponovo je Bukari završio veliki deo posla. Prošao je po desnom boku i poslao loptu na peterac gde je dočekao Pešić i poslao je u mrežu za ispostaviće se konačnih 2:1.

Fudbaleri Crvene zvezde će u poslednjem kolu gostovati Monaku, dok će Trabzon dočekati Ferencvaroš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here