Crvena zvezda prikuplja pomoć za ugrožene poplavama

0

 

Još nije poznato kada će Crvena zvezda odigrati meč 29. kola Superlige protiv OFK Beograda, na kojem ima priliku da obezbedi titulu, i sve su manje šanse da se to dogodi predstojećeg vikenda, ali čelnici crveno-belih doneli su odluku da, kad god utakmica bude na programu, organizuju akciju za prikupljanje pomoći ugroženima u poplavama koje su ovih dana ukočile Srbiju i napravile ogromnu materijalnu štetu.

Naime, od ranije je poznato da će ulaz na duel Zvezda – OFK Beograd biti besplatan, ali na svakom ulazu na Marakanu biće postavljene kutije u koje će navijači moći da ubace novac koji će biti prosleđen organizacijama zaduženim za pružanje pomoći najugroženijim delu stanovništva Srbije.

Zbog rekordnih padavina Srbija je ovih dana bukvalno blokirana, poplave su izazvale veliku materijalnu štetu, a mnogim građanima su domovi ili potpuno uništeni ili značajno oštećeni. Zbog svega toga, Vlada Srbije proglasila je vanredno stanje na teritoriji cele republike, i sportska takmičenja moći će da budu nastavljena tek kad se situacija stabilizuje.

S obzirom na to da Zvezda na meču s OFK Beogradom pobedom može da i teoretski obezbedi prvu titulu posle sedam godina, očekuje se da na Marakani bude odlična poseta, pa i prilog koji će biti prikupljen može biti značajan.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here