Foto: MN Press
Stevan Jelovac

Strašna vest za sve, za porodicu Jelovac, za Stevanove najbliže, košarkaš je izgubio najvažniju životnu bitku. Bivši reprezentativac Srbije preminuo je u nedelju, 14 dana nakon moždanog udara koji je imao u Atini na treningu AEK-a.

Njegov bivši klub Crvena zvezda, za koju je nastupao 2010. godine, se u toku večeri oglasio povodom smrti nekadašnjeg igrača.

– Bivši reprezentivac Srbije i nekadašnji igrač Crvene zvezde i više evropskih klubova, Stevan Jelovac, preminuo je u nedelju 05.12.2021. godine u 32. godini života. Stevan je 14. novembra doživeo moždani udar u Atini od koga se na našu i veliku žalost svih, i pored velike borbe nije oporavio.

Zvezda je u objavi podsetila na lik i delo svog nekadašnjeg igrača.

– Stevan Jelovac je tokom karijere koju je započeo još 2008. godine u dresu Mege, nastupao 2010. godine za ekipu Crvene zvezde, a tokom bogate karijere igrao je za 12 klubova iz Srbije, Turske, Italije, Litvanije, Rusije, Japana i Grčke. Pamtiće se njegove sezone u Lijetuvos Ritasu gde je igrao i Evroligu, i Nižnjem Novgorodu gde oborio i rekord VTB lige sa 49 poena i 15 skokova u utakmici sa Kalevom. Nastupao je i za ekipe Antalije, Kazerte, Saragose, Bamberga, Gazijantepa, Japanskog tima FSan Neo Feniks i atinskog AEK/a. Kao reprezentativac Srbije bio je član ekipe u kvalifikacijama za Mundobasket 2019.godine.

Na kraju poruke, reči saočešća porodici košarkaša od kompletnog kluba.

– KK Crvena zvezda mts, predsednik, menadžment kluba, treneri, stručni štab, igrački pogon, zaposleni u klubu, kao i sve mlađe selekcije crveno belih i KKŽ Crvena zvezda, ovom prilikom izjavljuju izraze najiskrenijeg i najdubljeg saučešća porodici Stevana Jelovca. Neka mu je večna slava i hvala!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here