Foto: kss.rs
Sonja Vasić Jelena Bruks

Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić izjavila je da reprezentacije neće imati lak zadatak protiv Hrvatske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Aktuelne šampionke Evrope novi ciklus počinju u podmlađnom sastavu, bez dugogodišnjih reprezentativki Jelene Bruks i Sonje Vasić, koje su se oprostile od nacionalnog dresa.

– Čudno je bez Jelene i Sonje, one su nosile celu reprezentaciju, ali krećemo opet iz početkla. Dosta je pomlađena ekipa. Atmosfera je zaista sjajna, ako nešto znamo da prenosimo to je sigurno pozitivna energija i dobro druženje. Svi znamo Marinu i njen sistem rada, apsolutno smo spremne za naredni period. Kao i uvek, treniramo zaista dobro – rekla je Crvendakić Tanjugu.

Duel sa Hrvatskom u nedelju od 18 sati u Zaboku u kvalifikacijama za Evrobasket 2023 biće prvi meč Srbije nakon Olimpijskih igara u Tokiju i četvrtog mesta.

– U prvoj utakmici protiv Hrvatske neće biti lako, posebno što igramo kod njih. Hrvatska je mlada i talentovana ekipa. Igraju sa mnogo energije i to je neka generacija protiv koje smo Dragana Stankoivć i ja igrale u mlađim selekicja. Jeste da idemo kao evropski šampioni, ali neće nam biti lako. Svi će želeti da igraju najbolje protiv nas. Imaće verovatnu veliku motivaciju, ali tu smo i mi koje krećemo iz početka i mnogo smo motivisane. Ako budemo igrale onako kako znamo i budemo pratile Marinu i ono što bude tražila od nas, nećemo imati problema – istice košarkašica francuskog Asvela.

– Zaista verujem u ovo ekupi. Imamo veoma dobre, mlade i talentovane igračice, a tu je i nekoiliko devojaka sa iskustvom. Mislim da taj spoj može da bude odličan, a to će neka bliža budućnost da pokaže. Verujem da trudom i radom može da se postigne mnogo, a devojke koje igraju za ovu zemlju su uvek motivisane.

Osim pomlađenog sastava, Srbija ima i novu kapitenku Tinu Krajišnik.

– Tina je prošlog leta bila neko ko je znao šta da kaže u određenim momentima, da nas motiviše, a posebno da nas motiviše svojom igrom. Videlo se koliki je borac na terenu. Zaista mislim da će odlično da se snađe u toj ulozi. Ona je veoma stabilna osoba koja ume druge da podigne. Sreća sam zbog nje i mislim da će kapitensku ulogu odraditi kako treba – zaključila je Crvendakić.

Do kraja kvalifikacija Srbija će igrati još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom na domaćem terenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here