Crveno-crno Kosovo: Obeležena 102. godišnjica nezavisnosti Albanije

0

Da li si ovo u Albaniji ili na Kosovu?!
 

Priština je osvanula crveno crno, na svim ulicama glavnog grada Kosova su postavljene albanske nacionalne zastave. Albanskom nacionalnom zastavom su okićene bandere, zgrade, izlozi, terase i mnogi automobili.

 

U glavnom gradu u kojem vlast ima pokret Samoopredeljenje ni na jednom zvaničnom mestu nije bilo ni jedne jedine zastave Kosova.

 

Priština: Ni na jednom zvaničnom mestu nije bilo ni jedne jedine zastave Kosova
 

Vlasnici nekih lokala su pored izloženih zastava, stavili i zastavu s mapom takozvane "velike Albanije" i likovima albanskih nacionalnih heroja Ismailja Ćemaljija i Ise Boljetinija, sa natpisom "autohtonus", koja je postala poznata od trenutka kada se na dronu pojavila na utakmici između Srbije i Albanije.

 

U strogom centru Prištine je počeo kulturno umetnički i zabavni program koji je organizovala opština Priština. Tu su se pojavili najpoznatiji estradni umetnici Kosova.

 

Albanskom nacionalnom zastavom su okićene bandere, zgrade, izlozi, terase i mnogi automobili
 

Opština Priština je u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja Albanije ove godine povodom Dana albanske zastave pokrenula inicijativu "Kupuj albansko", pa su se na štandovima koji se nalaze celom dužinom trgova Majke Tereza, Ibrahima Rugove i Zahira Pajazitija našli proizvodi sa Kosova i iz Albanije.

 

Ovaj dan se među Albancima proslavlja od 28. novembra 1912. kada je u Valoni usvojena Deklaracija o nezavisnosti Albanije.

 

Kosovo pod zastavom velike Albanije

Traže isticanje albanske zastave svaki dan

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here