youtube.com/N1
Vladimir Cucić

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić navodi da nema razloga za paniku i senzacionalističkim naslovima kada je reč o ubistvu dvojice migranata u Beogradu. Ističe da je sukobu koje je završeno dvostrukim ubistvom, prethodilo višemesečno maltretiranje jedne grupe migranata.

Vladimir Cucić naveo je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da je  migrant koji je sinoć ubijen unazad godinu dana maltretirao druge migrante.

– Radi se o grupi veoma problematičnih momaka koja unazad godinu dana, uslovno da kažem, na određen siledžijski način maltretira ne samo svoj krug već i druge migrante. Upravo taj momak koji je sinoć ubijen maltretirao je druge migrante. Kad god se reagovalo maltretirani nisu smeli da prijave nasilnika jer su se plašili. Rezultiralo je svađom među njima koja je završila ubistvom – objašnjava Cucić.

Ocenjuje da drugi narodi kada dolaze donose svoju kulturu koja sadrži ne samo lepo pismo već i običaje kao što je osveta za ubistvo.

Navodi da namera migranata nije bila da ostanu u Srbiji, da se integrišu u društvo, već da im je Srbija bila samo jedna od zemalja kroz koju su prolazili na svom putu ka nekim evropskim zemljama.

Ističe da niko u Srbiji sa migrantima nije imao problem već da su probleme imali njihovi zemljaci.

– Počelo je svađom među njima i ona je završila ubistvom. Momak koji je sinoć ubijen i koji je inače poznat kao momak koji je sklon nožu izbo je tog dečka, a druga grupa je u skladu sa njihovim običajima izvršila osvetu za manje od 12 sati – objašnjava Cucić.

Ističe da je to njegovo viđenje događaja ali da treba sačekati saopštenje MUP-a.

Navodi da migranti iako maloletni nisu išli u školu. Da su jedno vreme živeli u kolektivnim centrima u Obrenovcu i Krnjači ali da su iste napustili prošle godine i živeli po hostelima.

Smatra da je reč o pojedinačnom slučaju.

– Nema razloga za paniku i senzacionalističkim naslovima. Među 150.000 ljudi koji su prošli kroz Srbiju unazad tri godine ima nažalost i krimonogenih elemenata – zaključio je Cucić.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here