Čučković oduševljen kućama u Obrenovcu: Neka bog poživi Vladu Srbije!

0

Fonet/D. A.
Ova gradnja je verovatno najkvalitetnija, kažu da možete jednom šibicom čitavu sobu da zagrejete: Vučić
 

– Želeo bih da ukažem na činjenicu da je ova gradnja verovatno najkvalitetnija, kažu da možete jednom šibicom čitavu sobu da zagrejete, rekao je Vučić u Obrenovcu nakon dodele ključeva i obilaska jedne od kuća.

On je kazao da su kuće površine od 80 do 100 kvadratnih metara sagrađene za samo dva meseca u najkraćem mogućem roku. On je kazao da je 6.250 građana dobilo materijalnu pomoć i da je ukupno dodeljeno 1,82 milijarde dinara.

Vučić je dodao da je Vlada Srbije izdvojila 500 miliona dinara za pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima u toj opštini, odnosno između 240.000 i 600.000 po preduzeću.

Kako je kazao, u Obrenovcu su izgrađene 64 kuće, a novčana nadoknada je isplaćena za 17 kuća. Započeti su radovi na nasipima na Savi, Tamnavi i Trstenici, a uz pomoć Evropske unije zbrinute su 22 romske porodice, koje ranije nisu imale legalne objekte, rekao je Vučić i zahvalio se međunarodnoj organizaciji UNOPS i kompanijama koje su učestvovale u obnovi kuća i pozvao francuski Lafarž da učestvuje u privatizaciji nekih od 502 preduzeća koja se nude na prodaju.

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je da se njena država veoma solidarisala sa Srbijom nakon poplava i zahvalila Vladi, premijeru Vučiću i svim građanima Srbije koji su izrazili saučešće nakon terorističkog napada na pariški list Šarli ebdo. Ona je poželela sve najbolje Obrenovcu i svim drugim opštinama u Srbiji koje se obnavljaju nakon poplava.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio je Francuskoj i Vladi Srbije na pomoći. On je rekao da je premijeru Vučiću ovo 30. put da dolazi u Obrenovac i da je ta opština svaki put sve lepša zbog zalaganja Vlade.

– Nek Bog poživi Vladu Srbije, rekao je Čučković.

U izgradnji objekata učestvovale su francuske komapanije La Farž, Sen Goben i Šnajder elektrik, koje posluju u Srbiji, dok je izvođač radova bilo preduzeće Inobačka iz Novog Sada. Izvršni potpredsednik kompanije Lafarž Kristijan Ero rekao je da je veoma srećan kada dođe u Srbiju i da je impresioniran brzinom izgradnje kuća. Kako je rečeno u Lafaržu, na predlog te firme kuće su rađene po sistemu brze gradnje od prefabrikovanih betonskih elemenata, što je inače dvostruko brži način izgradnje od standardnog.

Na bilateralnom nivou Francuska je izdvojila 750.00 evra za rekonstrukciju kuća, vodovodne i telekomunikacione mreže.

Dodeli ključeva prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predstavnici komapanija koje su gradile kuće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here