Foto: MN Press
Saša Obradović

Trener Crvene zvezde, Saša Obradović, delovao je staloženo i mirno na pres konferenciji posle poraza od Budućnosti – 67:65, prvog kada je regionalno takmičenje u pitanju.

Derbi nije doneo meč u kojem se moglo uživati. Viđen je rovoski rat na parketu, veliki broj grešaka na obe strane, ali je Budućnost bila za nijansu bolja.

Na agresivnosti rivala u odbrani, odgovorila je istom merom, a u napadu je uspevala da pronađe rešenja. U prvom poluvremenu, briljirao je Nikola Ivanovića, a u drugom, kada se rešavalo pitanje pobednika nekoliko jako bitnih poena, postigao je Džastin Kobs.

S druge strane, Zvezda je promašila nekoliko šuteva iz otvorenih pozicija, u momentima kada je mogla da prelomi meč u svoju korist. Vremena za odmor nema preterano, jer Zvezda već 10. decembra igra protiv Olimpijakosa na svom parketu.

– Zaslužena pobeda Budućnosti. Kriterijum suđenja je bio prilično čudan, ali nismo smeli da se obaziremo na to, niti da dozvolimo da to utiče na našu igru. Ono što me najviše brine i što je glavni problem, je upravo naša igra. Evo već treću utakmicu za redom imamo problema sa organizacijom napada. Sve se svodi na solo akcije. U prvom poluvremenu nismo mogli da zaustavimo Nikolu Ivanovića koji je ubacio 20 poena. Uspeli smo da se vratimo u nastavku, u pojedinim momentima odbrana je bila zaista na jako dobrom nivou, ali smo imali neverovatne probleme u napadu. Napravili smo ogroman broj grešaka, promašivali sm iz otvrenih pozicija, često pravili pogrešne izbore, kada smo mogli da prelomimo meč u našu korist. Mislim da je krajnji momenat da se pogledamo u oči i vidimo šta i kako dalje – rekao je Obradović i nastavio:

– Vremena za odmor nemamo jer nas već za nekoliko dana očekuje duel sa Olimpijakosom. Ostaje nam da odradimo analizu meča protiv Budućnosti, izvučemo pouke i podignemo nivo igre na mnogo viši nivo u oba pravca. Siguran sam da ćemo u mečevima koji slede izgledati daleko bolje.

Utakmica protiv Olimpijakosa na programu je 10. decembra sa početkom u 19 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here