Čudna građevina u Galilejskom jezeru

0

howstuffworks.com
Struktura ispod vode koja je možda služila da se privuku ribe
 

Kamena struktura otkrivena je još 2003. godine, ali nautički arheolozi je intenzivnije istražuju tek u poslednje vreme. Ova građevina, koja se nalazi na oko 200 metara ispod vodene površine, sagrađena je od kamenja, koje je složeno jedno na drugo i najviše liči na mesto kojim je obeležen nekakav grob.

Prastaro mrestilište

Građevina se nalazi u blizini drevne reke Jordan, na mestu koje je nekada imalo veliki ekonomski značaj u bronzanom dobu. Neki istraživači veruju da je naslagano kamenje, ustvari, napravljeno kako bi privuklo ribu.

Međutim, nema dokaza da je ovo, zaista, korišćeno na taj način, kao što nema pouzdanih saznanja ni da li je, tvorevina sagrađena na kopnu, pa je vremenom poplavljena, ili je građena podvodno.

Istraživači su se usaglasili u pretpostavki da je građevina stara oko 4.000 godina, jer se u blizini nalaze još neka misteriozna megalitska nalazišta koji pripadaju pojavi koju nauka vezuje za pomenuto doba.

Bilo kako bilo, bez obzira na to, ko je sagradio ovu neobičnu, misterioznu građevinu, jedno je sigurno, odlično je vladao kompleksnim veštinama i znanjima kojima je, jedino, mogao da organizuje poduhvat čiji je rezultat kamena gromada koja misteriozno počiva na dnu mora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here