Čudnovata zver pojela seljaka?

0

 

"Sigurna sam da je mog Milojka pojelo to čudovište, govorila sam mu da ne ide na pecanje, ali me on nije poslušao, voleo je da porani kad riba najbolje radi. Nekoliko dana spavala sam s puškom pored kreveta, a kad je strah postao neizdrživ, tražila sam da me vode nekud iz sela", kaže starica Smiljka koja je privremeno smeštena u izbegličkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

O svemu je obaveštena Kosovska policijska služba koja "ne zna šta da preduzme" jer niko još nije imao bliski susret sa čudovištem i ne može da objasni kako tačno izgleda. Za svaki slučaj, meštani nekoliko sela i lovci iz ovog kraja spavaju s punim puškama, a oni hrabriji do zuba naoružani zorom patroliraju pored jezera.

"Jedan njihov policajac s inicijalima V. T. čuo je dok se rano ujutru kretao prema Zubinom Potoku kako "neman" zavija i kako se spušta prema jezeru, a neki tvrde da ga je video i da je upozoravao nesrećnog Milojka da beži kući, ali ga ovaj nije poslušao. Ne verujem da se Milojku moglo dogoditi nešto drugo", kaže njegov komšija Milan Milosavljević i naglašava da bi Kosovska policijska služba mogla ozbiljnije da poradi na "ovom slučaju".

U KPS-u ne žele da govore na ovu temu jer nemaju ovlašćenje od nadležnih, neki su nam u nezvaničnom razgovoru rekli da strah od čudovišta zaista postoji i da su žitelji sela oko jezera Gazivode ozbiljno uznemirani.

Stariji žitelji sela u okolini Zubinog Potoka pričaju da je svake prestupne godine nestajao po jedan seljak i da se verovalo da postoji čudovište koje "jede" ljude ovog zabitog kraja. U poslednjih dvadesetak godina "čudovište" se nije pojavljivalo, pa se verovalo da je nestalo. Sada svi strahuju da se opasna zver vratila i da će još dugo biti opasnost za svakoga ko se tokom noći zatekne u šumi ili pored jezera Gazivode.

 

Možda se utopio

Oni koji ne veruju u čudovišta smatraju da se Milojko Didić najverovatnije utopio, a neki strahuju da je možda naprasno preminuo negde na putu od jezera do svoje kuće.

 

Iz straha, niko još nije pretražio ovo područje, niti su ronioci dolazili da ispitaju da možda nije na dnu jezera. Postoji i verzija po kojoj je, pošto ovim krajem vode švercerski putevi, video nešto što nije smeo da vidi i da ga je to koštalo glave.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here