Čudo srpskog zdravstva: Prvo operacija, pa onda pregled?!

0

Hod po mukama Miroslava Grujovića
 

– Na kolenima sam molio dr Vasovića da me pregleda kako ne bih čekao zakazivanje nekog drugog termina za hirurški zahvat u Beogradu, što je veoma teško, ali i pored mojih molbi i klečenja doktor nije hteo ni da čuje da me pregleda pre 25. jula – ističe Grujović.

Sa druge strane, dr Vasović je isključiv da se ultrazvučni pregedi srca zakazuju i da on ima termin u kojem to radi, a da u slučaju Miroslava Grujovića ništa nije urgentno te da je bespredmetno o tome govoriti.

Na nesvakidašnju situaciju reagovao je i direktor Doma zdravlja u Ivanjici dr Miloš Đoković.

– Tačno je da postoje liste čekanja, ali postoje i prioriteti gde se mora reagovati odmah, kao što je situacija sa Grujovićem. Intervenisao sam kod dr Vasovića koji mi je rekao da je pacijent imao dovoljno vremena da zakaže pregled – reči su direktora Đokovića uz napomenu da pregled može da se obavi i u bolnici u Čačku.

 

Spas u Čačku

Ono što teško oboleli penzioner Grujović nije mogao da obavi u Ivanjici, prema rečima dr Radoslava Miloševića, direktora ZC Dragiša Mišović u Čačku, završiće u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Tačno je da se ultrazvučni pregledi srca zakazuju, ali ako je već zakazan termin za operaciju u Beogradu, koji se veoma teško obezbeđuje, onda se pacijentima izlazi u susret – istakao je dr Milošević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here