Tanjug

Najnoviji slučaj pljačke koju su naoružani lažni policajci izveli jutros na auto putu Beograd-Vranje kada su presreli auto nemačkih tablica i oteli 10.000 evra novi je razlog za apel na oprez građanima Srbije i onima koji u našu zemlju ulaze preko granice.

Lažni policajac je izašao iz audija sa blinkerima.
U decembru su izvedene dve pljačke ovog tipa, a poseban razlog za uzbunu bila je pucnjava u Kumodraškoj ulici u Beogradu, kada je kod privedene osobe pronađena policijska značka koja je pripadala jednom od policijskih sindikata.
Slučaj koji je uzburkao javnost bila je pljačka investitora Saše P. na Zvezdari. Podsetimo, dvojica razbojnika su mu upala u stan na Zvezdari i počeli da viču “Lezi, policija”. Kada su videli da se on uplašio, vezali su njega i sestru i oteli mu 100.000 evra, a potom ih zaključali u stanu. Policija je tragala za njima skoro dve nedelje, a uhapšeni su pre četiri dana.
Nakon te pljačke, usledio je niz razbojništva koje su počinili lažni policajci, zbog čega su nedavno usvojene izmene Uredbe o izgledu, formi i sadržini službene značke i službene legitimacije.
Vladimir Rebić je tim povodom apelovao na sve policijske sindikate da počasne članove, kojima su ranije izdavali značke koje vizuelnim identitetom podsećaju na službene, obaveste da ih vrate i unište, jer će im u suprotnom značka biti oduzeta i biće prekršajno gonjeni.
– Novčana kazna za građanina koji koristi značku koja vizuelnim identitetom podseća na službenu je od 100.000 do 150.000 dinara, a za pravno lice koje proizvodi i stavlja u promet ovakvu značku od 1,5 do 2 miliona dinara – rekao je Rebić.

1 COMMENT

  1. Чувајте се српске полиције која није у стању да Србима осигура безбедан живот у Србији.

  2. Ovako nešto nije se nikad do sada dogodilo na Balkanu a da ne proćamo za EU. Vi ste prva „Najsigurnija“ Zemlja sa dve Policije na balkanu. Sa ovakvom vladavinu prava hoćete da udjete u EU. Svaka vam čast.

  3. I pravih se treba nekad čovek bojati a sad još i lažni policajci.Neznáš kojih je više.Ono i vlada se sa kriminalom lažno bori samo u izbornoj kampanji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here