Vesti

Posle uspešnog koncerta kojim je obeležen veliki jubilej – 30 godina od osnivanja, Lazarički hor je u nedelju, 27. novembra, proslavio slavu, svog nebeskog zaštitnika Svetog Jovana Zlatoustog.

Slavskom obredu u hramu Svetog kneza Lazara u sidnejskoj Aleksandriji prisustvovao je veliki broj parohijana, a čestitke povodom slave horu je uputio i Njegovo preosveštenstvo episkop australijsko-novozelandski gospodin Siluan.

Proslava je otpočela svetom liturgijom koju je predvodio paroh Lazarice, prota Miodrag Perić.

Pored Lazaričkog hora, u liturgiji su učestvovali i mališani iz dečjeg hora “Zvončići“. Njihovi umilni glasovi dali su poseban ton bogosluženju.

Po završetku liturgije obavljen je slavski obred, sečenje slavskog kolača, a zatim je u crkvenoj sali za sve prisutne poslužena slavska trpeza ljubavi.

U pozdravnom obraćanju, prota Miodrag je izrazio ličnu zahvalnost horistima za njihovu veliku žrtvu, što svake nedelje pojanjem i svojim predivnim glasovima ulepšavaju liturgiju i sva bogosluženja.

Kako je rekao, posebno mu je drago da se sada vidi i podmladak, koji obećava da će, kao i sadašnji horisti, nastaviti da gaji ljubav prema duhovnoj muzici i ljubav prema Bogu.

Čestitajući članovima Lazaričkog hora slavu i jubilej, 30. godišnjicu osnivanja, otac Miodrag se ukratko osvrnuo i na svečani koncert “Nebeski zvuci na Zemlji“, koji je održan 20. novembra u Sidnejskom konzervatorijumu muzike.

Tom prilikom, zahvalio se i najmlađim učesnicima, prisutnim na slavi Lazaričkog hora. Na kraju je pozvao prisutne da ostanu i podele radost dana sa slavarima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here