Printscreen
Dragomir Bojanić Gidra

Čuveni Žika Pavlović iz “Žikine dinastije” nas je napustio pre 28 godina, a iza sebe je ostavio ćerku Jelenu koju je dobio sa koleginicom Ljiljanom Kontić.

Svi koji su ga poznavali, pričali su kako o njegovom životu može film da se snimi, a važio je i za velikog džentlmena i zavodnika. Gidra je bio ludo zaljubljen u Ljiljanu, svoju koleginicu, koja je bila njegova najveća ljubav koju je i oženio.

Dragomir Bojanić Gidra se sa Ljiljanom upoznao još dok je studirao glumu i tada su uplovili u ljubavne vode.

Venčanje su organizovali 1966. godine, i samo posle ćetiri godine, na svet je došla princeza Jelena.

Oboje su bili srčani i zbog čestih svađa usledio je i razvod, ali ljubav je prebrodila sve i bila je jača od svake prepreke, pa su se ponovo venčali i tako čak tri puta.

– Nisam verovao da mogu da budem tako ‘upecan’. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu. Nosi nas zajednički vetar, a Ljalja trepti nada mnom. Za porodicu je izuzetno važan fluid koji nas spaja – rekao je Gidra jednom prilikom.

Ljiljana je glumila i u pozorištu i na malim ekranima, a najzapaženiju ulogu ostvarila je u ostvarenju “Đekna još nije umrla, a kad će ne zna se”, tumačeći lik Ljeposave.

Par je imao priliku i da sarađuje ispred kamere, kada je Ljiljana dobila manju ulogu u filmu “Šta se zgodi kad se ljubav rodi”, gde je tumačila Mišinu i Natašinu profesorku muzičkog.

Ljiljana Kontić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here