commoswikipedia.org/mediaportal.vojvodina.gov.rs
Željka Cvijanović

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se pita zašto je visoki predstavnik za BiH Valentin Incko baš sada pokrenuo priču o odlikovanjima koje je Narodna skupština dodelila bivšim funkcionerima RS, navodeći da se iza toga krije odgovor na pitanje čiji je on “igrač”.

– Činjenica da je to držao u fioci i baš sad pokrenuo, kada se govori o njegovom odlasku, a o kojem je on prvi izbacio tezu, govori o tome kakav je i čiji igrač. Zašto baš sada pokreće tu temu? Zato što odlazi, ili treba da ode, pa pokušava da napravi što više nereda kako bi se onaj koji dođe umesto njega bavio bazičnim stvarima, a ne nadogradnjom do koje smo došli – rekla je Cvijanović.

Dakle, kako kaže, oni su rušioci, vole da poruše pa da dođe neko drugi i ponovo zida, pravi, maltretira, steže, ucenjuje, preti, nameće…

– Zašto bi neko došao pa radio i pričao o kandidatskom statusu i kako da to dosegnemo? – upitala je Cvijanović sinoć u emisiji Telering RTRS.

Ona je naglasila da je Incko sada izašao iz okvira pristojnosti, jer je počeo da vređa određene narode i kolektivitete, navodeći da je RS pod pritiskom i da će se “stvari komplikovati dok god svet ne bude hteo stvarnim očima da gleda na ono što se ovde dešava”.

– Ja to ne trpim, ne trpim da se tako priča o bilo kojem narodu. Incko nema pravo da tako priča. Crvenu liniju je prešao kada je kasnije rekao da nije nametnuo kolektivnu odgovornost Srbima, i da je RS teret Srbima. Kako on, kao Austrijanac bez obaveza prema Austriji, zna šta je Republika Srpska Srbima? On je odlučio nama da drži predavanja i da vređa. To su stvari koje se ne rade – istakla je Cvijanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here