Z. Raš
Željka Cvijanović

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Želјka Cvijanović, istakla je da odlikovanje zloglasnoj brigadi Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) ne doprinosi pomirenju, niti unapređenju dobrosusedskih odnosa.

Povodom dodele ordena zloglasnoj 103. brigadi HVO-a koja je počinila strašne zločine nad Srbima na području Dervente i Posavine, Cvijanovićeva je izjavila da je apsolutno razumlјiva i opravdana reakcija javnosti i građana Dervente za koje, kao i za celu Republiku Srpsku, ovaj čin predstavlјa uvredu i provokaciju.

– Derventa je grad koji je tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata pretrpeo ogromne lјudske i materijalne žrtve i tu činjenicu morali bi da poštuju svi koji dolaze u ovu lokalnu zajednicu –  naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je ukazala da Republika Srpska posvećeno radi na unapređenju regionalne saradnje, ali ona mora da bude utemelјena na međusobnom uvažavanju.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je juče na obeležavanju 31. godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog veća odbrane Derventa, tu brigadu odlikovao Redom Nikole Šubića Zrinskog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here