Tanjug
Željka Cvijanović

Predsednica Republike Srpske i kandidat za srpskog člana Predsedništva BiH u novom mandatu Željka Cvijanović kaže da opozicija zna da bi izgubila i na nekim neopravdano ponovljenim izborima, za čije održavanje ne postoje uslovi, ali žele da se svete građanima, jer ih nisu izabrali, tako što bi se odgodila implementacija izbornih rezultata.

– To bi imalo za posledicu i da se kasni sa usvajanjem budžeta za narednu godinu u kojem bi bila prepoznata sva povećanja – od penzija, plata i socijalnih davanja iz ove godine i ona planirana za narednu godinu jer bi se prešlo na režim privremenog finansiranja – navela je Cvijanović.

Na pitanje šta je cilj takvog ponašanja opozicije u Republici Srpskoj i stranih faktora, Cvijanovićeva je odgovorila da opozicija zna da nije “pokradena” na izborima, ali njima i stranom faktoru treba nered i haos, te da “pokušavaju baciti mrlju na kompletan izborni proces u Republici Srpskoj da bi ispalo kako je kobajagi sve u redu u FBiH, a kobajagi ništa ne valja u Srpskoj”.

– Poznato je da u svim dosadašnjim izbornim procesima Republika Srpska pokazuje kapacitet da prva formira vlast i održi kontinuitet rada institucija, što je ”trn u oku” pojedinim strancima. S druge strane, u FBiH ni rezultati izbora iz 2018. nikad nisu implementirani, a i ranije se kasnilo, kao što je slučaj i sa formiranjem Saveta ministra gde se to dešava sa ozbiljnim kašnjenjem u odnosu na Republiku Srpsku – naglasila je Cvijanovićeva.

Opoziciji su puna usta priče o navodnim manipulacijama tokom izbornog dana, rekla je Cvijanovićeva, a kad se malo bolje pogleda onda se vidi šta su oni radili.

– Znajući kako se tokom nezakonitog kontrolnog prebrojavanja upisivala nula umesto 157 glasova koje je osvojio Milorad Dodik na jednom biračkom mestu, imamo razlog za sumnju da se organizovano manipuliše tokom tog procesa. Kao jedan od mnogobrojnih primera može poslužiti i onaj gde je predsednik Mesnog odbora Motike i član Gradskog odbora SDS Banjaluka bio prijavljen kao član Biračkog odbora u ime SDA – rekla je, između ostalog, Cvijanovićeva.

Inače, opozicija nastoji da spreči da se izvrši kontrola glasova u opštinama poput Modriče, Broda, Lopara, zato CIK i manipuliše i nastoji da otezanjem procesa ionako nezakonitog prebrojavanja kupi dodatno vreme, ukazala je Cvijanovićeva.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here